De IJsseloever dames kregen het met een 0-4 nederlaag direct flink voor de kiezen. (Foto: Tony Buijse)
De IJsseloever dames kregen het met een 0-4 nederlaag direct flink voor de kiezen. (Foto: Tony Buijse) (Foto: Tony Buijse)

Moeizame start IJsseloever Dames 1

  Sport

IJsselstein - Aan het eind van het vorige seizoen vertrokken er een aantal speelsters uit IJsseloever Dames 1. Het team is versterkt met nieuwe speelsters, onder andere uit eigen A-jeugd. 

Op volle sterkte konden de dames zich goed voorbereiden op het aankomende speelseizoen. De trainingen werden hervat en er konden oefenwedstrijden worden gespeeld. In de eerste speelronde kreeg Dames 1 een van de sterkere teams uit de poule op bezoek, Hudito uit Delft.
Hudito hield de thuisploeg het grootste deel van de wedstrijd vast op eigen helft. IJsseloever kon een paar keer uit de greep van Hudito ontsnappen om een aanval op te zetten maar strandde op de Hudito verdediging. De IJsseloever verdediging en goalie kregen het zwaar voor de kiezen. Bij rust was het 0-3. De tweede helft verliep voor de dames relatief beter. Goalie Anne Visser maakte een paar belangrijke reddingen en hield daarmee verdere schade beperkt. De eindstand werd uiteindelijk 0-4. IJsseloever Dames 1 belandt daarmee onderin de poule. Zoetermeer staat aan kop en Hudito op plek 2.

De volgende wedstrijd van IJsseloever Dames 1 is uit bij MHC DES, in Kaatsheuvel, op zondag 13 september.

Meer berichten