Stein in het pak van zijn nieuwe team op weg naar een persoonlijk record
Stein in het pak van zijn nieuwe team op weg naar een persoonlijk record (Foto: Eigen foto)

Stein de Wit op dreef bij start wedstrijdseizoen

  Sport

IJsselstein - Afgelopen weekend zouden de Vechtsebanen in Utrecht hun deuren weer openen voor de Langebaan-liefhebbers. Een organisatorische en financiële kink in de kabel zorgt er voor dat de opening met een week moest worden uitgesteld. Vanaf 10 oktober ligt er ijs op de Utrechtse 400-meter baan en kunnen hobbyisten en cracks hun hart weer ophalen.

De 16-jarige IJsselsteiner Stein de Wit staat al enkele weken op het ijs. Mooie resultaten tijdens het vorige wedstrijdseizoen 2019-2020 leverde hem een selectie op in het KNSB Talent Team Midden-Oost (voorheen RTC). Een mooi stap die onder andere met zich meebrengt dat hij sinds eind juli op het door de KNSB gefaciliteerde ‘ijs’ van Thialf in Heerenveen te vinden is. Daar traint De Wit nu twee keer in de week onder de meest optimale omstandigheden die er voor zijn sport in Nederland zijn. Naast de twee-wekelijkse reis naar Heerenveen, worden er dichter bij huis ook loop-, kracht- en fietstrainingen afgewerkt. In totaal hult Stein zich tien keer per week in sportkleding zodat hij kan gaan trainen.

Als 16-jarige is Stein ook nog ‘scholier’ aan het Cals College in Nieuwegein. Hij zit daar in VWO 5. Ook voor de school brengt de top-sport ambitie van Stein het nodige met zich mee. “Het is fijn dat school meewerkt waar dat kan, ik ben heel blij met die ondersteuning, eigenlijk zijn we nog nooit ‘vast’ gelopen.” aldus De Wit in een reactie op de vraag of school en schaatsen te combineren zijn.

Afgelopen week was het KNSB Talent Team Midden-Oost op trainingskamp. Er werd verbleven in de nabijheid van de schaatstempel in Heerenveen en er werden diverse trainingen afgewerkt. In de weekenden aan het begin en einde van deze trainingsweek stonden verschillende wedstrijden voor Stein op het programma. Tijdens die wedstrijden reed hij al 3 persoonlijke records aan gruzelementen. Over 500 meter doet Stein nu 37.72, voor de 1000 meter heeft hij 1.15.44 nodig en de 1500 meter bereikt hij in 1.57.65. Via zijn website www.steindewit.nl houdt hij iedereen nog nauwkeuriger op de hoogte over de resultaten, maar ook over het wedstrijdprogramma.

Ook als lid van een schaatsselectie onder de vlag van de KNSB, blijft schaatsen een dure sport(materiaal, reizen, ‘ijs’). Stein is daarom op zoek naar sponsors. Ook informatie daarover is beschikbaar gemaakt via zijn website www.steindewit.nl.

Meer berichten