Logo zenderstreeknieuws.nl

Voetbal in het afgelopen weekend

  Sport

Met winst voor IJFC, Benschop, SV Lopik en SPV'81. VVIJ speelde gelijk.

Derde klasse D

IJFC -Desto: 2-1

IJFC heeft de tweede plaats, belangrijk voor de nacompetitie, steviger in handen. De ploeg speelde weliswaar een zeer matige eerste helft, maar herstelde zich prima in de tweede helft. Desto was vanaf het begin feller, terwijl IJFC tempo miste. De Utrechters probeerden met veel druk IJFC te overrompelen, maar de verdediging van IJFC gaf weinig weg. Een bekeken boogbal betekende na een half uur niettemin de 0-1 ruststand voor Desto. Ook in de tweede helft Desto gevaarlijk, maar IJFC kwam terug. Invaller Kevin Thie schoot keihard de gelijkmaker in de touwen na een strakke voorzet van de diepgaande Jelle Eissens. In de slotfase kopte Gerben Renes zelfs de 2-1 binnen.

Benschop - Jonathan: 2-1

Benschop keek de kat uit de boom en liet concurrent Jonathan komen. De goed spelend achterhoede hield de mannen uit Zeist uit de zestien en kwam er regelmatig snel uit. Benschop had zo de wedstrijd in de eerste helft goed onder controle en was veel gevaarlijker. Op slag van rust kon Benschop oogsten met twee treffers kort achtereen. Eerst was het de vrijgelopen Kwame Ballo die met een harde schuiver de Zeister keeper kansloos liet. Het werd 2-0 toen een strakke corner fraai bij de tweede paal werd ingekopt door Martijn de With. In de tweede helft rook Jonathan zijn kans toen Benschop tweemaal moest wisselen. Een kopbal trof doel, waarna Benschop nog een spannende eindstrijd moest doorstaan. Benschop deelt nu met Jonathan de derde plaats.

DEV Doorn - Lopik: 0-2

Lopik heeft goede zaken gedaan door degradatiekandidaat DEV Doorn in eigen huis met 0-2 te verslaan. Na een klein half uur was het spits Ardy de With die zijn ploeg op voorsprong bracht na vrij te zijn gespeeld met een mooie steekbal van Davy Boon. DEV bleek echter zoeken naar de gelijkmaker en was daar op slag van rust zelfs dichtbij. Toch was het Lopik dat de wedstrijd bleef controleren. Het overwicht van Lopik werd echter pas na een kwartier pas uitgedrukt in een ruimere 0-2 voorsprong. De ook deze middag weer prima spelende Jonathan Werrie werd in het strafschopgebied neer getrokken en scheidsrechter Stoffer kende Lopik resoluut een strafschop toe, die beheerst werd ingeschoten door Jacco Borst. De fel begeerde drie punten gingen deze middag terecht mee naar Lopik. De ploeg staat inmiddels op een comfortabele negende plaats.

Tweede klasse

FC Abcoude - VVIJ: 1-1

Het wisselvallig presterende VVIJ heeft bij FC Abcoude een 1-1 gelijkspel bijgeboekt. VVIJ staat nu achtste met 29 punten uit 22 wedstrijden.

Vierde klasse

Moerkapelle - SPV'81: 0-2

Hoewel Moerkapelle het meeste balbezit had, lukte het de ploeg niet om de Polsbroekse defensie te verschalken. Na een klein half uur tekende SPV de 0-1 aan. Na rust zette Moerkapelle alles op alles, maar het was SPV dat opnieuw scoorde.

Vrouwen; eerste klasse

DSS - IJFC: 2-2

IJFC had licht de overhand, maar verslikte zich in de snelle Haarlemse uitbraken. Na een half uur stond IJFC binnen luttele minuten op een 0-2 achterstand, mede door een omstreden strafschop. Na rust keerde IJFC rust vol goede moed terug op het veld om na twintig minuten de aansluiting te vinden. IJFC nam steeds meer risico en zag de inzet beloond met de gelijkmaker in de extra tijd. Met nog één wedstrijd te gaan zit de competitie er vrijwel op. Debutant IJFC blijft eerste klasser.

Reageer als eerste
Meer berichten