Logo zenderstreeknieuws.nl

Verslag BC Apollo Voorjaarscompetitie 2017

  Sport

Apollo 1 – ’t Gein 3: 7-1 gewonnen

In 2 uur tijd werkte Apollo 1 de wedstrijden vlot af tegen ’t Gein 3. De eerste 3 partijen werden voortvarend gewonnen. Helaas kwam Ditje Hilgeman niet voorbij haar tegenstander en moest zij het onderspit delven. Vervolgens won Quido Smits nipt zijn eerste set met 24-22, waarna zijn tegenstander opgaf om zijn krachten te sparen voor de mix (en zijn blessure niet te verergeren). De laatste 3 partijen werden weer door Apollo gewonnen, waarbij alleen de laatste mix van Quido en Antoinette Kroon als enige in een driesetter werd afgewerkt (17-21, 21-14 en 21-19). Eindstand: 7-1 gewonnen. Met nog één wedstrijd te gaan wordt het spannend voor Apollo 1 bovenaan in de poule. Nummer twee heeft nog 2 wedstrijden te gaan en zet sterke invallers in voor de winst. Even geduld tot 12 mei als de strijd beslist wordt.

Apollo 2 – Vianen 2: 5-3 gewonnen

Apollo 2 had iets langer nodig om de winst naar zich toe te trekken. In een drie uur durende strijd vonden 2 driesetters plaats. De damesdubbel van Karin Boer en Betty Bakker werd in een driesetter verloren, terwijl de Apollodames in hun singles geen enkele moeite hadden met de Viaanse dames. De laatste mix van Bas van Aart en Karin was een spannende driesetter, nipt gewonnen door Vianen (26-24, 10-21 en 18-21}. Eindstand: 5-3 gewonnen.

Apollo 3 – Inside ’82 4: 1-7 verloren

Het viel niet mee voor Apollo 3, dat Inside ’82 4 op bezoek kreeg. In 8 tweesetters werden de partijen afgewerkt. Het lukte alleen Els Hertsworm een punt te pakken. Sandra Uylenbroek speelde sinds lange tijd ook weer een partij mee. Eindstand: 1-7 verloren.

Apollo 4 – De Zender 2: 6-2 gewonnen

Wederom met invalster Ilse Beekhuizen (valt in voor haar moeder Martha Beekhuizen!) begon Apollo 4 aan de wedstrijd tegen De Zender 2. De eerste 3 partijen werden gewonnen, hoewel er bij de damesdubbel een driesetter aan te pas kwam (21-16, 19-21 en 21-15). Toen moesten 2 singlepartijen worden ingeleverd, waarna Apollo met een 4-2 voorsprong aan de mixen begon. Beide eerste sets werden verloren, maar er werd geknokt om de punten, waardoor beide partijen in driesetters uiteindelijk in het voordeel van Apollo werden beslist. Eindstand: 6-2 gewonnen. Apollo 4 staat nu bovenaan in de poule met nog één wedstrijd te spelen. Nog niet helemaal los van de nummer 2 vormt deze nog een bedreiging, omdat deze nog 3 partijen moet spelen. Het blijft dus spannend tot de laatste wedstrijd.

Reageer als eerste
Meer berichten