Logo zenderstreeknieuws.nl


Elke van Achterberg (midden) is helemaal terug. Ze won goud op het toernooi Challenge des Joinvillais in het Zuid-Franse Antibes. (Ingezonden foto)
Elke van Achterberg (midden) is helemaal terug. Ze won goud op het toernooi Challenge des Joinvillais in het Zuid-Franse Antibes. (Ingezonden foto)

IJsselsteinse rolstoelschermster maakt comeback met goud

  Sport

IJsselstein - Schermster Elke van Achterberg is na een blessure terug van weggeweest. Op het toernooi Challenge des Joinvillais in het Zuid-Franse Antibes won ze goud bij de senioren dames.

Haar eerste plaats was een verbetering van haar prestatie op het degen-toernooi vorig jaar. Toen won ze het brons.

Dit was niet de enige prestatie die de IJsselsteinse de afgelopen vier weken neerzette. Elke, die sinds een jaar voor Turkije uitkomt, wist voor het eerst in haar schermcarrière door te dringen tot de kwartfinale van een World Cup Senioren. Ze werd in Pisa, Italië, op dit allerhoogste niveau 7e op floret en 9e op het wapen degen. Ook werd ze op Tournoi de Villemomble in Parijs, Frankrijk, 5e op floret en 7e op degen.

Met deze prestaties is Elke helemaal terug van weggeweest. Ze liep in juli vorig jaar  tijdens een World Cup in Warschau een blessure op, waardoor ze tot medio januari geen wapen heeft aangeraakt. Sindsdien heeft zij stapje voor stapje haar trainingsintensiteit opgebouwd en traint ze nu vijf dagen in de week bij SchermCentrumAmsterdam en Schermclub Den Bosch. Ook is Elke lid bij de Vrijbuiters in Gouda.

Reageer als eerste
Meer berichten