Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Vives
Foto: Vives

Sportieve strijd tijdens eerste School Moves Volleybaltoernooi

  Sport

IJsselstein - Meer dan 100 kinderen van diverse basisscholen uit IJsselstein streden tijdens het eerste School Moves Volleybaltoernooi op de felbegeerde prijzen. Fanatiek en enthousiast aangemoedigd door klasgenootjes, juffen en meesters, ouders, opa's en oma's probeerden zij de volleybal technieken toe te passen die zij tijdens de clinic's in de afgelopen weken hebben geleerd.

De IJsselsteinse volleybalvereniging Vives organiseerde vanaf maandag 6 maart gedurende 6 weken een scholenvolleybalprogramma waarin het Cool Moves Volley en Smashball wordt aangeboden aan alle basisscholen. Tijdens clinics op school hebben kinderen tussen de 9 en 12 jaar kennis gemaakt met de basistechnieken van het volleybal. Binnen dit scholenprogramma gingen enkele trainers van Vives naar alle scholen toe, waar zij meerdere clinics verzorgden.

De inschrijving door scholen voor deelname aan de clinics was overweldigend: 44 groepen van 8 basisscholen hebben 2 maal een clinic gekregen. De groepen die hebben meegedaan, reageerden zonder uitzondering heel enthousiast en de kinderen deden fanatiek de oefeningen mee op techniek en spelvormen.

De besten waren afgelopen woensdagmiddag 19 april

Categorie Groep 5/6
1e plaats Agnesschool 3
2e plaats Agnesschool 4
3e plaats De Touwladder 1

Categorie Groep 7/8
1e plaats Agnesschool 8
2e plaats De Tandem 5
3e plaats De Trekvogel 1

De winnaars van het plaatselijke toernooi mogen nu uitkomen op het Provinciaal kampioenschap School Moves Volley in Benschop op zaterdag 13 mei. De nummers 2 en 3 komen op de reservelijst te staan. De nummers 1 en 2 van de Provinciale kampioenschappen kwalificeren zich mogelijk voor het NK School Moves Volleybal op zaterdag 24 juni.

Reageer als eerste
Meer berichten