Logo zenderstreeknieuws.nl


BC Apollo: Laatste wedstrijden en eindstanden Voorjaarscompetitie 2017

  Sport

Apollo 1 – De Bereshuttle 1: 8-0 (4e klasse)

Met het volledige eigen team (5 mensen in het veld, 1 achter de bar!) werd de Bereshuttle 1 uit Benschop ontvangen. Binnen 2,5 uur werden alleen maar tweesetters gespeeld en gewonnen, ondanks dat één van de heren van de tegenstander een vertraging van drie kwartier had. Hij moest hierdoor zijn wedstrijden vlot achter elkaar spelen, maar het mocht niet baten. Met een stevige tweede plaats in de poule op 3 punten van de nummer 1 is deze competitie afgesloten, want de kans was klein dat koploper Helios SB3 nog een steek zou laten vallen. En dat hebben ze inderdaad niet meer gedaan nadat ze alleen tijdens de allereerste wedstrijd tegen Apollo 1 met 7-1 waren ingemaakt.

Apollo 2 – Luck Raeck 1: 1-7 (4e/Y-klasse)

Met invaller Jos Manders werd aan de laatste wedstrijd begonnen door Apollo 2. Luck Raeck 1 uit Maarssen speelde gretig, want het had nog een paar punten nodig om kampioen te worden. En dat is ze gelukt met een 1-7 overwinning. De enige twee driesetters tijdens de herendubbel en de eerste mixpartij werden door Luck Raeck gewonnen. Karin Boer wist de enige punt tijdens haar dames single te scoren. Apollo 2 eindigt op een 3e plaats in de poule.

Apollo 3 – ’t Gein 4: 8-0 (Y-klasse)

’t Gein 4 uit NIeuwegein kwam bij Apollo 3 op bezoek, dat gecompleteerd was door een fitte Sandra Uylenbroek die voor het eerst, na een lange herstelperiode vanwege een blessure, alle wedstrijden kon spelen. Alleen de laatste mixpartij eindigde in een driesetter (12-21, 21-12 en 21-19) om de spanning erin te houden, maar alle partijen werden gewonnen, dus 8-0 eindstand. Apollo 3 is op een 4e plaats in de poule geëindigd.

Apollo 4 – Helios SB6: 4-4 (Y-klasse)

Helaas was voor aanvang van de wedstrijd Apollo 4 – Helios SB6 al bekend dat het kampioenschap er niet meer in zat voor Apollo 4. 10 punten achterstand viel niet meer in te halen. Toch zijn er mooie wedstrijden gespeeld tegen Helios, de studentenvereniging uit Utrecht. De dames hadden voor hun damesdubbel en single partijen driesetters nodig, waarbij alleen Connie Pouw de winst naar zich toe trok. Was de tussenstand na 4 partijen nog 3-1, hierna vocht Helios zich terug tot een eindstand 4-4. Apollo 4 heeft hiermee toch nog een hele mooie 2e plaats in de poule gehaald.

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten