Logo zenderstreeknieuws.nl


Brons en zilver voor Marit Kaats op NK inlineskaten G-sporters

  Sport

Zaterdag 10 juni werd voor de aller eerste keer een Nederlands Kampioenschap skeeleren voor G-sporters georganiseerd. Deze wedstrijd werd georganiseerd door ASV Almere. Deze schaats- en skeelervereniging heeft een prachtige baan waar regelmatig internationale wedstrijden gereden worden. Marit Kaats die nu ruim een jaar in IJsselstein woont bij zorginstelling ZOMO heeft hier aan deel genomen.

Zij is al jaren lang actief bij Schaatvereniging Utrecht. Voor dit kampioenschap had zij zich ingeschreven op de 500 en 1000 meter. Dit waren de langste afstanden die er verreden werden. De finale werd met vijf dames verreden die allemaal een flinke strijd leverde. Marit haar resultaat was boven verwachting.

Op de 500 meter werd Marit dankzij een hele goede start tweede en daarmee heeft ze de zilveren medaille veroverd. Op de 1000 meter kwam ze als derde over de finish en daarmee heeft ze het brons binnen gesleept.

Alle sporters hebben heel erg genoten van dit kampioenschap dat onder auspiciën van de Special Olympics Nederland en de KNSB werd verreden.

Reageer als eerste
Meer berichten