Logo zenderstreeknieuws.nl

IJFC promoveert naar de 2e klasse

  Sport

IJsselstein - In de finale van de nacompetitie heeft IJFC ook zijn tweede wedstrijd gewonnen van 2e klasser Be Fair uit Waddinxveen en daarmee verdiend de promotie behaald naar de 2e klasse.

Ook deze wedstrijd was niet eenvoudig. Zeker in de eerste helft was Be Fair sterker en leidde verdiend met 2-1 bij rust, maar net als vorige week sloeg een conditioneel sterk IJFC in de tweede helft toe.

Be Fair startte furieus en probeerde de bijna niet in te lopen 6-2 nederlaag in IJsselstein zo snel mogelijk teniet te doen. IJFC kwam in die fase nauwelijks aan voetbal toe en kon op het harde veld alleen met lange ballen proberen de spitsen te bereiken.

In de tweede helft begon IJFC meteen een stuk scherper. Dat leverde direct al kansen op. De bevrijdende 2-2 viel na een kwartier toen Kevin Thie hoog in de lucht boven iedereen uit de bal in de kruising kopte. Een luttele minuut later gaf Matthijs van Rooijen de ploeg van Be Fair de genadeslag door de 2-3 strak in de hoek te schieten.

Na afloop overhandigde voorzitter Johan Boer officieel de promotieschaal aan de aanvoerders Marc van der Klij en Auke Bakker,

Reageer als eerste
Meer berichten