Logo zenderstreeknieuws.nl


Aanstormend talent Demi Groothedde uit Jaarsveld steekt de gevestigde namen duidelijk naar de kroon. (Foto: Ronald Timmerman)
Aanstormend talent Demi Groothedde uit Jaarsveld steekt de gevestigde namen duidelijk naar de kroon. (Foto: Ronald Timmerman) (Foto: Ronald Timmerman)

Polsstokspringers in Linschoten kampen met ongunstige wind

  Sport

Regio / Linschoten Het is een prachtige zomerdag in Linschoten, met veel zon en een temperatuur rond de 25 graden. Gezien deze weersomstandigheden en het resultaat van de voorafgaande woensdag zijn de verwachtingen voor de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal zaterdag hoog. Een ongunstige wind maakt dit echter toch nog een lastige opgave voor de springers.

In de Senioren Topklasse is de winst opnieuw voor Erwin Timmerarends. Hij komt in de voorronde met een mooie sprong tot 20.44 meter en gaat in de finale opnieuw twee keer te water. De tweede plaats is voor de winnaar van vorig jaar, Rian Baas (Oudewater) met 18.65 meter. Wilco van Amerongen (Benschop) wordt derde in 17.86. Wordt het nog wachten op de terugkomst van Jaco de Groot (Woerden) over een kleine twee weken? Of springt Timmerarends voor die tijd al een nieuw record?

Wederom een verrassing bij de Dames Topklasse. De 15.28 meter in de eerste sprong van Dymphie van Rooijen is niet genoeg. Ze moet genoegen nemen met een tweede plek. Demi Groothedde, die woensdag al een nieuw meisjesrecord sprong, komt tot 15.60 en laat als aanstormend talent zien dat de concurrentie bij de dames steeds groter wordt. Ze is in grote vorm en aast dan ook op het leeftijdsrecord van 16.11 meter. De derde plek is voor Fabiënne Overbeek. Zij komt tot 14.92 meter.

Ricardo Faaij (Haastrecht) wint in de Junioren Topklasse. Hij springt in de voorronde al 18.51 meter. In de finale zit hij zeer dreigend in stok. Het publiek zag zijn eerste 20 meter-sprong al op de borden staan. Helaas werd het dode punt nét niet gehaald en hij moest hij in top toch loslaten. Een prachtig persoonlijk record van 18.26 meter voor Richard van Bemmel bezorgt hem de tweede plek en het publiek een spectaculair moment. Ook Daniël Cluistra is niet ontevreden. Hij stapt als derde op het podium met een mooie 17.82 meter.

Reinier Overbeek verdedigt zijn titel van vorig jaar. Zijn eerste sprong blijkt al ver genoeg om de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal weer mee naar huis te nemen. In de finale verbetert hij zichzelf nog en komt hij tot de winnende 16.81. De tweede plek is met 15.11 meter voor Timon de Haay (Lopik). Corné de Regt (Linschoten) wordt derde met 14.63 meter.

Deze week wordt er in Polsbroekerdam op woensdag en zaterdag gestreden om de Nico Sluis Vleeswaren Bokaal respectievelijk de Jeva Bokaal.

Reageer als eerste
Meer berichten