Logo zenderstreeknieuws.nl


Esmé Scherrenberg Judoka van het Jaar 2017

  Sport

Als afsluiting van het judoseizoen zijn op zaterdag 2 juli de clubkampioenschappen van Judo Ryu Rijkse gehouden. In een gezellige ambiance werden er in diverse gewichts- en leeftijdsklassen mooie wedstrijden afgewerkt en door de oudste judoka’s een laddercompetitie afgewerkt.

Rond het middaguur was er de bekendmaking van de Judoka van het Jaar. Onder grote publieke belangstelling werd de 13-jarige Esmé Scherrenberg naar voren geroepen, om de titel en bijbehorende bekers in ontvangst te nemen. Zij kreeg de prijs vanwege haar enorme inzet binnen de judosport, de grote ontwikkeling die ze doorgemaakt en verworven incasseringsvermogen. Esmé heeft met haar tomeloze drang om op de hoogste trede van podium te komen, al een groot aantal mooie titels op haar naam gezet. De meest toonaangevende zijn tweede plaatsen op het NK tot 15 jaar en het internationale Espoir toernooi. Ondanks deze mooie zegereeks, is Esmé nog altijd bescheiden, blijft ze relativeren en verliest ze de sportiviteit niet uit het oog. De judowereld zal naar verwachting nog veel gaan horen van deze talentvolle judoka.

1e prijzen waren er verder nog voor Mick Blok, Salomon Brouwers, Olivier Ronk, Finn Anastasakis, Daan Gerritse, Sem de Mooij, Jayden Hoogeveen, Arthur Schoenmakers, Melle Tuinman, Femke Hooijsma, Hidde Tuinman, Misha Ruijgrok, Max van Burgel, Josefien Poos, Esmé Scherrenberg en Rens van Hienen.

Reageer als eerste
Meer berichten