Logo zenderstreeknieuws.nl

IJFC Vrouwen spelen opnieuw gelijk

  Sport

DSS (Haarlem) was 3 weken ervoor een van de tegenstanders in de poulefase van het bekertoernooi. Die wedstrijd was IJFC de onderliggende partij (verlies met 0 – 2) dus het was zaak om te laten zien dat IJFC, in de competitie, er ook toe doet.

Na de aftrap een scherp IJFC, wat direct tot succes leidde, en zo stond na 2 minuten al de 0 – 1 op het scorebord!
Robin Hendriks speelde de bal vanaf het midden door naar links op Lois Spliet die deze direct langs de lijn verlengde naar Kirsten Plug. Kirsten gaf of een voorzet of schoot direct op doel, maar deze werd, hoe dan ook, door de keepster van DSS niet goed verwerkt zodat de indraaiende bal het doel trof!

DSS wakker geschud en een grote kans op de gelijkmaker kwam al snel daarna door een venijnig schot maar die, voor IJFC gelukkig, op de lat belandde. Ook daarna waren er van DSS schoten op doel, al bleven de verdediging met keepster Tamara Kamps de controle houden.

Tot in de 39ste minuut. Een hectisch moment voor het doel van IJFC. Drukte en IJFC kon de bal even niet adequaat genoeg wegwerken. Zo kreeg een DSS speelster de kans om de bal terug te leggen op een opkomende DSS speelster die, vanaf de rand 16-meter, hard inschoot. 1 – 1.

Maar IJFC had en hield vertrouwen en zocht direct weer de aanval. En slechts een minuut later alweer met succes. Het werd 1 -2 door een prachtige omhaal van Robin Hendriks uit een voorzet vanaf rechts van Lois Spliet. Daarna nog een enorme kans voor Lois om nog comfortabeler te gaan rusten maar de keepster stond in de weg.

Na rust kwam DSS gedreven het veld op en de inzet bij de duels werd harder. Daarbij raakte Shamarah Lemmers geblesseerd en in de tijd dat IJFC met 10 vrouwen op het veld stond profiteerde DSS van het overtal. Een schot vanaf rechts verdween in het doel.

Daarna bleef het tempo hoog en beide teams bleven op zoek naar de overwinning waarbij IJFC nog enkele grote kansen kreeg maar de wedstrijd gelijk eindigde.

Het was voor de toeschouwers een zeer aantrekkelijk duel om naar te kijken!

Komende wedstrijd is zaterdag om 14.00 uur thuis tegen Sporting ’70 die uit de hoofdklasse gedegradeerd zijn. Kom IJFC aanmoedigen!

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox