Logo zenderstreeknieuws.nl

Verslag BC Apollo 4e speelweek Najasrscompetitie

  Sport

Afgelopen vrijdag en zondag zijn er weer spannende wedstrijden in de IJsselhal gespeeld. Menige kreet werd geslaakt, omdat de spanning te veel werd of omdat de speler zich zelf naar een beter resultaat probeerde op te zwepen.

Mannen 1 speelde tegen de mannen van Ricochet M1. Getuige de luidruchtige tegenstanders hadden zij het echt zwaar. De punten werden om en om verdeeld. De eerste dubbel ging verloren, de tweede gewonnen. 2 Enkelpartijen verloren, 2 gewonnen. De laatste twee dubbels werden dan ook nog eens driesetters, die helaas beide net door Apollo werden verloren (conditie mannen?). Uitslag: 3-5. Mannen 2 moest het doen zonder hun 1e heer Jerrel Lit. Daarmee misten ze wel kracht tegen het sterke Thiela. Eigenlijk wisten de Apollo heren in geen enkele partij druk te zetten op de tegenstanders en gingen ze roemloos ten onder met 0-8. Apollo 1 speelde zonder Ruben Makkee en Ingrid Otto, maar wist zich gesterkt door Luuk Linssen. Hun tegenstander was Culemborg 3. De heren wisten de dubbel en de enkelpartijen te winnen. De dames maakten het de tegenstanders moeilijk, maar konden geen punt binnen halen. De mixpartij van Cynthia de Keijzer en Luuk was ontzettend spannend. Even wennen aan elkaar en inkomen in het spelletje, resulteerde in een verlies van 24-26 in de eerste set. De tweede set werd op het nippertje gewonnen met 22-20, waarna een 3e set de beslissing moest brengen. Die set werd makkelijk gewonnen met 21-12. De tweede mix werd verloren, waarmee de eindstand op een terechte 4-4 uitkwam.

Apollo 2 speelde tegen Zeewally 2. Ook hier waren de wedstrijden spannend. Na 3 verloren dubbels in de vorige wedstrijden werd nu de dubbel gespeeld door Enno Schop met Arthur Veger. De spelers moeten dan weer even wennen, waardoor de 1e set verloren ging, daarna werden de sets gewonnen, dus de wissel had goed uitgepakt. Daarna werden de damesdubbel en 3 enkelpartijen gewonnen. De eerste dubbel werd nu dus ook een andere combinatie: Marco van der Aar met Manon Flentge. Dat samenspel ging meteen goed, maar ook waren 3 sets nodig om de tegenstander te verslaan. De tweede mix werd in drie sets verloren. Uitslag: 6-2. Apollo 3 had het deze keer makkelijk tegen DVS 7. Alleen de beide mixen waren nog spannend en gelijkwaardig. Zelfs één driesetter in de eerste mix. Einduitslag: 8-0.

Apollo 4 speelde zonder vaste heer Michel Huis in t Veld tegen Ricochet 2. Enthousiaste invaller was Remco Giesbers. Ook in dit team dus even wennen aan de nieuwe combinaties. Het team begon met 3 verliespartijen, de beide dubbels en een herenenkel. De eerste damesenkel ging in drie sets verloren. Remco mocht de tweede heren enkel spelen en stortte zich daar volledig in. 1e set 26-24 en, gelukkig, de tweede set 21-17. Eerste punt binnen. Daarna werd er nog een punt binnen gehaald door Karin Boer in haar single én nog een punt in haar mix met Quido Smits. Eindstand: 3-5. De heren van Mannen 3 ontvingen zondag Beuningen M2. Alleen maar tweesetters waren aan de orde, zelfs de single van Cor Stekelenburg. Marco Schinkel en Cor verloren hun singles, Rob Tamboer en Patrick Smit verloren hun dubbel. Eindstand: 5-3. De spelers kunnen nu alvast genieten van de herfstvakantie. Aankomende week is de Dutch Open in Almere. In het weekend van 27-10 worden de volgende wedstrijden gespeeld, allemaal uit.

Uitslagen jeugd: Apollo J1 - Helios J2 : 6-0 Apollo J2 - Amersfoort J4 : 6-2 Apollo J3 - Zeewally J3: 3-5 Apollo J4 heeft niet gespeeld. Apollo J5 - Leerdam J5: 6-0

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox