Logo zenderstreeknieuws.nl


De spelers van het HCIJ  LG-hockeyteam leren ouders en leden van het Roest Crollius Fonds hoe de ballen geslagen moeten worden. (Foto: Lysette Verwegen)
De spelers van het HCIJ LG-hockeyteam leren ouders en leden van het Roest Crollius Fonds hoe de ballen geslagen moeten worden. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Bij het LG-hockeyteam komen alle spelers aan de bal

  Sport

IJsselstein - Het LG-team heeft de eerste wandversiering voor het nieuwe clubhuis - 'of hun privékleedkamer' - van hockeyclub HCIJ in de pocket: een lijstje met een cheque van duizend euro van het Roest Crollius Fonds (RCF). Het bijbehorende bedrag gaat het team besteden aan een keeperstenue en materiaal. Want: "Volgend jaar willen we weer in de competitie spelen en weer kampioen worden", vertellen de spelers.

Sophie (17) en Gabriëlle (15) werden dikke vriendinnen door de hockey. "Wij zijn een leuk team met leuke trainers. En omdat we vrienden maken zijn we nog gezelliger", vertellen ze enthousiast." Ze hebben veel betrokken fans. Henny Boterman, de oma van Sophie, vroeg het bedrag aan bij het RCF. "Het team speelt zo leuk en werd vorig jaar kampioen in de poule. Het is voor jongeren met een lichamelijke beperking belangrijk om te sporten. Niet in reguliere teams, want daar komen ze niet tot hun recht. In dit LG-team juist wel." Als eerste cheque-uitreiker wordt oma Henny zelfs in de bloemetjes gezet door het team dat wordt begeleid door de oprichters fysiotherapeut Fred Gras, ergotherapeut Dita Rijneveld en ouder Henriëtte van Barneveld. "Met de drie trainers en ouders regelen we alles om het team heen. Zo kunnen we rekening houden met de verschillende beperkingen van de kinderen. Daarom is ons speeltempo lager, spelen we met speciale ballen en hesjes en hebben we aangepaste regels. Hier komen alle kinderen aan de bal, in tegenstelling tot de reguliere teams. Daar zien ze hun leeftijdgenoten ook doorgroeien in de sport en het is natuurlijk niet leuk om dan zelf achter te blijven. Hier leveren alle spelers een topprestatie op eigen niveau. Ze hebben plezier met elkaar en er is binding." Dat geldt ook voor de ouders. "Aan scheidsrechters en vervoer hebben we geen gebrek."

Het team werd vier jaar geleden opgericht, toen het drietal de Nederlandse Kampioenschappen LG in Amsterdam zag. "We regelden een clinic en er was genoeg belangstelling om een team op te richten. Al zouden we wel graag meer spelers willen, want door de kwetsbaarheid van de kinderen hebben we extra reserves nodig om weer competitie te kunnen spelen. Trainers zijn ook welkom. Vorig jaar wonnen we zelfs van een LG-universiteitsteam."

Wie bij het LG-team wil komen kijken of spelen is welkom op veld 3, op woensdagen van 19.00 tot 20.00 uur. Er is geen leeftijdsgrens. Ook aspirant-trainers zijn welkom, desnoods in het kader van stages. Mail naar lghockey@hcij.nl of bel met 06-42180120.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox