Logo zenderstreeknieuws.nl


IJsseloever M1 viert de promotie naar de Topklasse
IJsseloever M1 viert de promotie naar de Topklasse

IJsseloever MD1 promoveert voor de tweede keer in zes weken

  Sport

De Meisjes D1 van hockeyclub IJsseloever is lekker op dreef dit seizoen. Na een kampioenschap in de voorcompetitie en promotie naar de Subtopklasse stond afgelopen zondag de inhaalwedstrijd van de meiden tegen Loenen MD1 op het programma. De winnaar van deze wedstrijd zou promoveren naar de Topklasse.

Ondanks het druilerige weer was het gezellig druk langs de lijn. Ouders, opa's en oma's en vele andere geïntereseerden waren op deze spannende wedstrijd afgekomen. Na een rommelig begin namen de meiden van IJsseloever het initiatief en hielden Loenen steeds knap uit de cirkel. IJsseloever kreeg ook meer kansen op scoren, het was een kwestie van tijd voor dat de 1-0 zou vallen. En die viel ook, zodat de meiden met een voorsprong gingen rusten.

Na de rust zette Loenen nog een keer flink aan maar het was toch IJsseloever MD1 die de doelpunten maakte, nog drie om precies te zijn waardoor de eindstand uiteindelijk 4-0 werd.

IJsseloever MD1 is dus hiermee dus winnaar van de poule en promoveert voor de tweede keer in zes weken; van Eerste klasse naar Subtopklasse en vervolgens naar de Topklasse. Een prestatie van formaat; ze behoren hiermee bij de 12 beste teams van Midden-Nederland in hun leeftijdscategorie.

Meer berichten

Shopbox