Arjan van Rijn en Ruben Makkee van Apollo 1 in actie
Arjan van Rijn en Ruben Makkee van Apollo 1 in actie (Foto: Ingrid Otto)

BC Apollo sluit najaarscompetitie af

  Sport

De laatste competitiewedstrijd van de wintercompetitie was een thuiswedstrijd in de IJsselhal te IJsselstein.

De plaatsing was wel al een beetje bepaald, maar de teams probeerden toch nog wat laatste punten binnen te halen.

Apollo 1 – ’t Gein 1: 4-4

Apollo 1 mocht tegen de nummer 1 't Gein 1. 't Gein had één wedstrijd minder gespeeld, maar als ze 5 punten zouden behalen, dan was hun kampioenschap bezegeld. Bij de uitwedstrijd had ‘t Gein met een invaller gespeeld, deze keer kwamen ze met hun complete team, en dus sterkere dames. De herendubbel eindigde als enige partij in een driesetter, en werd gewonnen. Na een 2-4 achterstand van Apollo 1, nadat de dubbel- en enkelpartijen gespeeld waren, dachten de Geiners dat ze de buit al binnen hadden. Daar stak Apollo 1 een stokje voor, door de beide mixen overtuigend te winnen. Eindstand: 4-4. Apollo 1 eindigt waarschijnlijk op de 5e plaats in de competitie.

Apollo 2 – Breukelen 1: 3-5

Breukelen 1 kwam op bezoek bij Apollo 2. Een lastige tegenstander die al heel lang in de 2e klasse speelt. De spelers van Apollo 2 waren echter niet fit genoeg om goed tegenstand te bieden. De Apollo dames Esmeralda de Meij en Femke Werensteijn waren echter wel veel sterker en wonnen dan ook de dubbel én hun enkelpartijen. De laatste mix ging helaas net verloren in een (de enige) driesetter. Eindstand: 3-5. Dit team eindigt ook op de 5e plaats.

Apollo 3 – Loosdrechtse BV 2: 5-3

Loosdrechtse BV 2 had haar eerste plaats in de poule al veilig gesteld. Apollo 3 stond op een 2e plaats met nummer 3 hijgend in haar nek, dus het doel was de tweede plaats veilig te stellen door minimaal 4 punten te scoren. Met invalster Antoinette Kroon werden de dubbelpartijen veelbelovend gewonnen. Van de singlepartijen werden er 2 gewonnen, waardoor de tussenstand al 4-2 was. Edwin van Es en Antoinette hadden een (de enige) driesetter nodig voor nog een punt, en zij lieten geen steek meer vallen. Alle spelers hadden uiteindelijk 2 partijen gewonnen. Eindstand: 5-3. De poulewinnaars werden gefeliciteerd en Apollo 3 moet wellicht aan promotie naar de 3e klasse geloven met haar behaalde 2e plaats.

Apollo 4 – De Zender 4: 4-4

Zondag kreeg Apollo 4 bezoek van De Zender 4 uit Lopik, een zeer jeugdig team. Met maar liefst 2 invallers, Marco Schinkel en Simone Goedemans, werd de wedstrijd begonnen. Na de dubbel- en de enkelpartijen was de tussenstand 3-3, allemaal binnengehaald door de heren. Michel Huis in ’t Veld had hiervoor een driesetter nodig in zijn enkelpartij. De laatste 2 mixen eindigden ook in driesetters, waarbij Marco met Simone zijn 3e partij won, en Michel samen met Betty Bakker net verloor (19-21, 21-14 en 19-21). Eindstand: 4-4. In de poule is de 4e plaats behaald, netjes in het linkerrijtje van de 8 deelnemende teams.

Apollo M1 – ’t Veen M1: 5-3

Mannen 1 is zeker van handhaving in de hoofdklasse heren. 5 punten troggelden ze nog even van 't Veen M1 af. De eerste twee dubbelpartijen werden in spannende driesetters verloren, één van de laatste dubbelpartijen werd in een driesetter gewonnen. Colin Flentge, Hans Schinkel en Han van Baarsen wisten alle drie hun enkelpartijen te winnen. Er waren maar liefst 5 sets, die eindigden met meer dan 21 punten. Door ook nog 2 herendubbels te winnen eindigen ze netjes op een 5e plaats in hun poule. Eindstand: 5-3.

Apollo M2 – Smashing M1: 3-5

Apollo M2 heeft het dit jaar best lastig gehad in de Hoofdklasse. Veel spannende wedstrijden, maar helaas weinig punten. Nu verloren ze met 3-5 van Smashing M1 in allemaal tweesetters. Ze blijven daardoor op een 7e plaats hangen. Waarschijnlijk degradeert het team terug naar de 1e klasse.

Apollo M3 – Mariken M2: 1-7

Apollo M3 heeft een mooi seizoen gehad en moest het nu voor de tweede keer opnemen tegen Mariken M2 uit Nijmegen dat op nummer 1 staat. Door een blessure van Rob Tamboer was er een invaller ingezet: Ron van Schaik. Er werden spannende partijen gespeeld, 3 driesetters (natuurlijk ook door Cor Stekelenburg!), maar uiteindelijk werd er maar 1 punt behaald door Marco Schinkel. De laatste dubbelpartij werd door de heren van Apollo M3 opgegeven. Eindstand: 1-7. De heren van Mariken M2 werden door de heren van Apollo M3 gefêteerd op champagne met het behalen van hun 1e plaats. Apollo M3 blijft op een riante 2e plaats staan en is een mogelijke promotiekandidaat.

Jeugd:

Apollo J1: Vrij. Dit team had vorige week haar laatste wedstrijd gespeeld en is op een prachtige 2e plaats in de poule geëindigd.

Apollo J2 – Ban J8: 8-0

Met een schitterende overwinning van Apollo J2 op Ban J8 van maar liefst 8-0 werd zondag de 2e plaats in de poule veilig gesteld, met nog één uitgestelde wedstrijd te spelen. Er werden alleen maar tweesetters gespeeld en de tegenstander eindigde met een hoogste setstand van maar 11 punten.

Apollo J3 – Ban J7: 3-5

Doordat het team van Apollo J3 incompleet was, moest zij al 3 punten tegen Ban J7 inleveren. Van de 5 gespeelde partijen won Apollo J3 er 3, maar dit was niet genoeg voor de overwinning. Eindstand: 3-5. Hiermee is een 2e of 3e plaats in de poule zeker gesteld.

Apollo J4 – De Zender J3: 4-2

De 2e plaats in de poule was al veilig gesteld. Toch werden er nog mooie partijen gespeeld tussen Apollo J4 en De Zender J3. Er kwam één driesetter aan te pas, die door Apollo J4 gewonnen werd. Eindstand: 4-2.

Apollo J5 – Ban J10: 2-4

Met als doel de 5e plaats in de poule te behouden moesten er in ieder geval 2 punten gescoord worden door Apollo J5, die Ban J10 op bezoek kreeg, dat op de 6e plaats stond. En zo geschiedde: er werden in de dubbelpartijen 2 driesetters gespeeld, waarvan er één gewonnen en één verloren werd, en één enkelpartij werd ook gewonnen. Eindstand: 2-4, met behoud van de 5e plaats in de poule.

Volgende week begint de Voorjaarscompetitie 2018 regio Centrum voor Senioren. De eerste week worden er uitwedstrijden gespeeld, op vrijdag 9 februari zijn de eerste thuiswedstrijden van de 5 deelnemende mixteams vanaf 20.00 uur in de IJsselhal. Publiek is van harte welkom!

Meer berichten