Badminton is voor alle leeftijden: unicum tijdens 2e competitie-avond bij BC Apollo: opa, schoonzoon en kleinzoon tegelijk actief!

  Sport

Er was een unicum in de IJsselhal afgelopen vrijdag: (opa) Ton Reinders speelde met Apollo 5 in de zgn. Y-klasse (= recreantenklasse), (schoonzoon) Marco Schinkel speelde met Apollo 1 in de 4e klasse, en (kleinzoon van Ton en zoon van Marco) Remco Schinkel speelde met Apollo J2 ‘onder de 15’ een inhaalwedstrijd van de Jeugdcompetitie. Oma Dea Reinders kwam ogen te kort om alle familie in de gaten te houden. Alle 3 teams, waar Ton, Marco en Remco deel van uitmaken, wisten te winnen.

Apollo 1 – SB Helios 4: 7-1

De studenten uit Utrecht van SB Helios 4 kwamen bij Apollo 1 op bezoek, altijd gezellig. Ze kwamen met hun complete team, 6 man/vrouw sterk. De dubbels en de eerste 2 enkelpartijen werden voortvarend gespeeld, dus gewonnen. Marco Schinkel had er 3 sets voor nodig om zijn enkelpartij te winnen (18-21, 21-19 en 21-16) en Antoinette Kroon lukte het niet langs haar tegenstander te komen. Vervolgens werden de 2 mixpartijen weer gemakkelijk gewonnen. Eindstand: 7-1. Apollo 1 voert de poule aan met de eerste plaats.

Apollo 2 – BC Vianen 1: 3-5

Michel Huis in ’t Veld, Quido Smits, Ditje Hilgeman, Karin Boer en Betty Bakker vormen Apollo 2 en speelden hun eerste wedstrijd deze competitie (zonder Betty) tegen BC Vianen 1. Men moest er duidelijk nog even inkomen tegen dit jonge team. De herendubbel werd direct in een spannende driesetter verloren (13-21, 21-18 en 13-21). De dames lukte het samen wel hun tegenstanders te verslaan tijdens de damesdubbel. Vervolgens werden er 2 enkelpartijen verloren en 2 gewonnen, maar ook de mixen gingen weer naar de tegenstanders. Eindstand: 3-5. Dit team speelt als enige volgende week een verplaatste wedstrijd uit.

Apollo 3 – BC De Bereshuttle 1: 6-2

Met invalster Simone Goedemans ontving Apollo 3 de spelers van BC De Bereshuttle uit Benschop. Na 4 wedstrijden waren er al 3 punten ‘in the pocket’ en zo verging het ook de tweede helft van de wedstrijd. Het lukte Cor Stekelenburg helaas niet zijn tegenstander te passeren, en ook voor Patrick Smit en Simone waren de tegenstanders in de mix net iets te sterk. Alle partijen werden in tweesetters gespeeld, en zo was men als eerste van de avond klaar voor 23.00 uur. Eindstand: 6-2. Apollo 3 voert net als Apollo 1 de poule aan met een eerste plaats.

Apollo 4 – OSM Badminton 4: 0-8

John Vegter viel als invaller in bij Apollo 4, dat OSM Badminton 4 uit Maarssenbroek ontving. Dit team was duidelijk een maatje te groot, want het viel niet mee punten te scoren. Els Hertsworm deed haar best tijdens haar enkelpartij een punt binnen te slepen en was met een driesetter een eind op weg, maar verloor net (21-18, 12-21 en 21-23). Ook Hans van de Kooi en Sandra Uylenbroek zaten dicht bij een driesetter (12-21 en 24-26). Alle punten gingen naar de tegenstanders. Eindstand: 0-8.

Apollo 5 – BC Iduna 4: 5-3

BC Iduna 4 uit Utrecht kwam op bezoek bij Apollo 5, dat met 2 invalsters speelde: Diana Theodoridis en Jessica Kranenburg. Zij namen resp. 1 en 2 partijen voor hun rekening. Er werd begonnen met een verloren herendubbelpartij in een tweesetter. Vervolgens werd de damesdubbel gewonnen in een driesetter (21-19. 19-21 en 21-11). Ook John van Doorn won zijn enkelpartij in een driesetter. Alleen Jessica verloor haar enkelpartij. Na 6 partijen was de tussenstand 4-2, dus het kon nog alle kanten op. De mixpartij van John en Jessica ging in een driesetter net verloren (21-17, 16-21 en 18-21). De laatste mix werd gewonnen. Eindstand: 5-3.

Apollo J2 – Hoevelaken J2: 5-3

Een niet gespeelde wedstrijd in de Jeugdcompetitie vorige maand werd vrijdagavond tijdens de reguliere Voorjaarscompetitie van de Senioren ingehaald. De jeugd van Apollo J2 ontving alsnog de jeugd van Hoevelaken J2 en kreeg hiervoor 2 banen ter beschikking. Er stond niets op het spel, Apollo kon alleen proberen zo dicht mogelijk de koploper te naderen en zo haar 2e plaats versterken. De dames lieten zich niet kennen en wonnen hun damesdubbelpartij, beide enkels en ook één mix werd gewonnen. Tevens werd nog een heren enkelpartij gewonnen, waardoor de eindstand op 5-3 kwam. De dames hebben dus erg goed gespeeld. Het team eindigde met deze 5 punten op 4 punten onder de nummer 1 van de poule, en 11 punten boven de nummer 3. Gefeliciteerd met deze mooie 2e plaats!

Volgende week speelt alleen Apollo 2 een verplaatste wedstrijd uit, de week erna spelen alle teams een uitwedstrijd.

Meer berichten