IJFC VR1 wint op de valreep

  Sport

Smerdiek (uit Sint Maartensdijk) startte fel, aanvallend en energievretend in een poging IJFC te verrassen. Dat leverde een schot in de 2de minuut voorlangs op maar IJFC was attent en gaf verder niets weg.

Na ongeveer een kwartier was de Zeeuwse storm geluwd en kon IJFC het spel steeds meer naar zich toe trekken. Dat leidde tot meerdere kansen; een kopbal van Petra Verbeek ging via de lat over, een schot van Ian Ruis werd door de keepster gekeerd en een moment later had Ian de grootste kans de score te openen maar te gehaast en voorlangs geschoten.
Smerdiek kon er in de eerste helft, vanuit een corner, slechts één schot op doel tegen overstellen maar er werd over geschoten.
Zonder doelpunten naar de thee dus.

Na de rust weer een aanvallend en voetballend IJFC waar Smerdiek zich beperkte tot verdedigen, vertragen en gokten op een meevaller uit een counter of spelhervatting. IJFC kon kansen genoeg creëren maar Smerdiek had de mazzel aan hun kant. De bal ging er niet in.

Het duurde tot de 58ste minuut voor het overwicht in het veld ook eindelijk eens op het scorebord kon worden uitgedrukt.
Robin Hendriks schoot vanaf de hoek 16 meter op doel, zag haar schot gepareerd worden en de bal weer het veld in gaan,. Daar stond Audrey van der Horst op de goede plaats om de bal er, ondanks de drukte, in te tikken.

Er kwamen daarna nog meer kansen om de voorsprong uit te bereiden maar de bal ging er niet in. Schoten, kopballen, rebounds, het lukte maar niet.
Smerdiek moest door de achterstand zelf ook weer wat initiatieven nemen. Bij een van die pogingen werd een overtreding gemaakt en dat leverde, in de 71ste minuut, een vrije bal net buiten de 16 meter op voor Smerdiek die er fraai ingeschoten werd. In tegenstelling tot de verhoudingen was het weer gelijk.

IJFC bleef, ondanks deze tegenvaller, er in geloven en Smerdiek beperkte zich werdeom tot verdedigen en vertragen. De laatste 20 minuten werden zo ongelofelijk spannend waarbij IJFC een offensief begon en Smerdiek alle zeilen bijzette om te voorkomen dat er doel getroffen werd.

In de reguliere tijd leverde dat niets op maar terecht telde de scheidsrechter tijd bij wegens de vele onderbrekingen en in die tijd kon IJFC de winst dan toch nog pakken.

In de 93ste minuut kopte Robin Hendriks de bal in uit een voorzet van Lois Spliet, maar weer kon de keepster de weg versperren. Gelukkig wist Iris Werkhoven de teruggestootte bal in het doel te schieten en deze verlossende goal was de kroon op het harde werken.

Door te blijven geloven in eigen kunnen en door goed met elkaar te blijven voetballen werd de overwinning binnengehaald!

Meer berichten