Foto: IJFC

IJFC Vrouwen 1 naar halve finale beker

  Sport

De kwartfinalewedstrijd tegen DSS VR2 was een echt bekerduel. Niet al te best voetbal maar wel heel spannend want de ploegen waren tegen elkaar opgewassen. Zowel DSS als IJFC kregen kansen in de eerste helft. Daarbij mikte DSS vaak te hoog en IJFC vond de keepster of een speelster als sta in de weg om tot scoren te komen.

Een opsteker voor IJFC toen er, net voor rust, vanuit een corner kon worden gescoord. Robin Hendriks bracht de bal in en Petra Verbeek rondde koppend af waardoor het prettig rusten werd.

Na rust deed DSS er alles aan om langszij te komen. Maar wederom waren de pogingen niet succesvol. Kansen kreeg DSS geboden middels diverse toegekende vrije trappen op de rand van de 16 meter en zelfs een er binnen.

De bal werd, in de 61ste minuut, op ongeveer de 11 meterstip gelegd na een vermeende terugspeelbal. Bijna alle IJFC speelsters namen naast Tamara Kamps plaats op de doellijn. Dat was effectief want de inzet werd door een speelster gekeerd.

Vijf minuten later kon IJFC meer afstand nemen na een mooie actie van Kirsten Plug die op inzet de bal veroverde en over links door kon en een voorzet afleverde die Audrey van der Horst net niet goed genoeg kon raken.

Er kwam natuurlijk meer ruimte voor de IJFC aanvalsters daar DSS met meer aanvallers ging spelen en dat leidde in de 79ste minuut tot de 2de en beslissende IJFC-treffer.

Dit keer was het Robin Hendriks die de bal in kon tikken uit een mooie voorzet van Kirsten.

Een mooi resultaat en op naar de halve finale! Dat zal pittig worden gezien de ploegen die daar naar toe gaan (al zijn nog niet alle kwartfinales gespeeld).

Meer berichten