Foto: Tonhy Buijse

Hockey: Winst voor zowel IJsseloever dames als heren

  Sport

IJsselsteiners konden zowel uit als thuis op en top genieten van mooi hockeyspel. De heren speelden uit bij Fletiomare. De dames speelden thuis en kregen Purmerend ook bezoek.

Omdat er in het team van de Dames 1 enkele vakantiegangers waren speelde er invalsters van de B1 jeugd mee. Dat had een positief effect op het spel van IJsseloever. Na een aftastend begin van de eerste helft scoorde Annemarie den Haan 1-0. Invalster Anne van Hattem maakte 2-0 en Els de Jong zetten de ruststand op 3-0. In de tweede helft kwam Purmerend nog wel voor het doel van IJsseloever, maar kreeg er geen kans om te scoren. Invalster Imke van Barneveld scoorde voor IJsseloever 4-0. Daarna scoorde de spits van Dames 1, Julia Jorge, nog tweemaal en bracht de eindstand op 6-0. Het Dames 1 team heeft met deze winst de koppositie weer heroverd. En dat mede dankzij de meiden van de B1.

De volgende wedstrijd speelt Dames 1 uit, bij VVV, in Amstelveen, op 15 april 2018. Aanvang van de wedstrijd is 12:45u.

Het Heren 1 team speelde uit bij Fletiomare. Vanaf het eerste fluitsignaal worden er diverse kansen gecreëerd. Na enkele minuten scoort Niels Jansen de 1-0 voor IJsseloever. Floris van den Bos maakt vervolgens 2-0 en Niels zorgt ervoor dat de heren met 3-0 de rust in gaan. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft, scoort Joren Straatman 4-0 voor IJsseloever. Tom Gras maakt de 5-0 en mag tevens, na een strafbal in de laatste minuten van de wedstrijd, 6-0 als eindstand neerzetten.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 10 april 2018. Er wordt dan een inhaalwedstrijd gespeeld, uit, bij Houten. De wedstrijd begint om 20:30.

Op zondag 15 april speelt Heren 1 thuis tegen Hattem. Die wedstrijd begint om 14:45u.

Meer berichten