VIVES-heren wint van Pegasus en behoudt derde plek

  Sport

Op een zonovergoten zaterdag mocht heren 1 aantreden tegen Pegasus uit Nijmegen. De Nijmegenaren bezetten een 9de plaats in de competitie, VIVES staat 3de. Gezien de stand zou je denken dat dit een makkelijke pot zou moeten worden voor VIVES, maar in de uitwedstrijd bleek al dat het jonge team van Pegasus een hoog niveau kan halen.

In de 1ste set stuurde coach Freek de volgende namen het veld in. Alex en Addie op midden, Frank en Mitchel op de buitenkant, Daan als dia, Joël als spelverdeler en Jordy als libero. Pegasus liet in de beginfase van de 1ste set zien dat ze niet onder deden voor VIVES. Sterker nog, ze maakten een vliegende start en pakten een 7-1 voorsprong dankzij een goede servicedruk. De IJsselsteiners moesten zich herpakken, hetgeen gedeeltelijk lukte. De voorsprong werd langzamerhand ingelopen maar op een stand van 21-24 kreeg Pegasus een serie matchpoints. VIVES wist nog 2 punten te maken maar het was Pegasus wat aan het langste eind trok, 23-25.

De 2e set ging tot 15-15 gelijk op, daarna was het echter VIVES wat het heft in handen nam en de set soeverein uitspeelde, 25-18. VIVES liet zien over meer ervaring en kwaliteit te beschikken en het was zaak dit door te zetten in de volgende sets.

Het niveau van VIVES bleef in de 3de en 4de set dan ook hoog, daarnaast zakte de tegenstand van Pegasus naar een bedenkelijk niveau waardoor de 2e laatste sets een formaliteit werden. Met tweemaal 25-14 werd Pegasus terug naar huis gestuurd.

Voor de goed gevulde tribune geen enerverende wedstrijd, maar wel weer 4 punten voor de mannen uit IJsselstein. Hiermee behouden zij de 3de plaats in de competitie en zijn zij tevens officieel gehandhaafd in de 2de divisie. Een mooie opsteker voor een toch al zeer succesvol seizoen!

Meer berichten