BC Apollo: Verslag 11e speelweek Voorjaarscompetitie 2018

  Sport

Apollo 5 rondde afgelopen week haar Voorjaarscompetitie af met 2 wedstrijden in één week: thuis won het team niet onverdienstelijk van hekkensluiter BC ’t Slot met 6-2, in Montfoort lukte het niet één punt van BV Luck Raeck 2 af te snoepen, dat dus met 8-0 won en nog op het kampioenschap aast. In Vleuten speelde Apollo 4 met 4-4 tegen BC Castellum 4, met nog één wedstrijd te gaan.

Apollo 5 – BC ’t Slot 1: 6-2

In een hete sporthal ’t Heem werd maandagavond, tijdens een reguliere speelavond, de wedstrijd gespeeld tussen Apollo 5 en hekkensluiter BC ’t Slot 1 uit Zeist. Dit was een uitgestelde wedstrijd van april. De herendubbel werd eenvoudig gewonnen, de damesdubbel ging helaas verloren. Bij de enkelpartijen had Apollo meer geluk. Wonnen tijdens de uitwedstrijd alleen de heren hun partijen, dit keer nam Connie Pouw revanche op haar tegenstandster, waarvan zij de vorige keer in een driesetter verloren had. Connie won de eerste set, haar tegenstandster kwam flink terug, maar Connie vocht voor wat ze waard was en won de partij (21-18, 19-21, en 21-12). Beide mixpartijen gingen naar Apollo, waarbij John van Doorn en Martha van Beekhuizen een driesetter nodig hadden (21-12, 19-21 en 21-17). Eindstand: 6-2. De spelers hadden alles bij elkaar maar ruim 2 uur nodig om de 8 partijen te spelen, waarna de tegenstanders uitgenodigd werden om in de pas vernieuwde Sportbar Het Heem gezellig samen na te praten en van een bittergarnituur te genieten.

BC Castellum 4 – Apollo 4: 4-4

Met invaller Erik Peek ging Apollo 4 op bezoek bij BC Castellum 4 te Vleuten, die ook een joker had ingezet met een invallende heer. De wedstrijd ging gelijk op: de punten van de dubbelpartijen werden verdeeld en daarna de punten van de enkelpartijen ook. Na 6 partijen stond het dus 3-3. De mixpartijen werden echter ook weer verdeeld, dus de eindstand werd 4-4, terwijl het de vorige keer thuis nog 6-2 voor Apollo was geworden. Het lukte Hans van der Kooij als enige al zijn partijen te winnen. Alle partijen werden in tweesetters gespeeld.

BV Luck Raeck 2 – Apollo 5: 8-0

Op de fiets togen de spelers van Apollo 5 op een prachtige vrijdagavond voor hun laatste competitiewedstrijd naar BV Luck Raeck 2 Montfoort, waarbij ze nog vlak onder een luchtballon doorfietsten. Luck Raeck aasde op het kampioenschap, en liet geen mogelijkheid onbenut om punten te verzamelen. De punt van de herendubbel ging naar Luck Raeck, maar de dames van Apollo deden er alles aan om het de dames van Luck Raeck moeilijk te maken. Met 22-20 en 21-12 zat er bijna een derde set in, die altijd alle kanten kan uitgaan. Bij de enkelpartijen slaagde alleen Ton Reinders er een driesetter uit te halen. Had hij de vorige keer nog met een tweesetter gewonnen, de driesetter viel nu helaas in zijn nadeel uit (21-5, 18-21 en 21-7). De overige enkelpartijen gingen naar Luck Raeck. Met alleen de mixen nog te gaan lieten Connie Pouw en Ton het hoofd niet hangen en streden in een driesetter om elke punt. Spannend tot het einde lukte het dit keer net niet deze partij te winnen (21-9, 11-21 en 21-17). Ook John van Doorn en Martha van Beekhuizen erkenden in de mix, dat Luck Raeck te sterk voor ze was. Eindstand: 8-0. Luck Raeck heeft met nog één wedstrijd te spelen nog steeds kans kampioen te worden. Apollo 5 is hiermee op de 5e plaats in de poule van 6 geëindigd.

Volgende week spelen Apollo 1, 2, 3 en 4 hun laatste wedstrijden uit, waardoor er weer een einde komt aan de Voorjaarscompetitie, die dit jaar uit 10 wedstrijden voor elk team bestond.

Meer berichten