Robin Hendriks in actie.
Robin Hendriks in actie. (Foto: Floor Lemmers )

IJFC VR1 verliezen in Groningen

  Sport

VR1 moest naar het hoge Noorden (Groningen) om het op te nemen tegen Oranje Nassau (ON) die er heel goed voor stond, en nu nog beter voor staat, om kampioen te worden in de 1ste klasse A.
Met de lange busreis in de benen, die gelukkig wel onderbroken kon worden voor een lunch en stukje wandelen, werd er om 15.00 uur afgetrapt met flink wat toeschouwers van ON langs de lijn.

De eerste fase werd er wat voorzichtig, aftastend gevoetbald door beide teams. ON was beducht voor IJFC die de heenwedstrijd had gewonnen en IJFC wist hoe goed dit team (vorig seizoen nog hoofdklasser) kan spelen.
Beide teams hadden wel kansjes waar Robin Hendriks voor IJFC de bal te zacht inschoot en ON voorlangs schoot.

Daarna trok ON het initiatief meer naar zich toe en dat bracht ook het enige doelpunt in de eerste helft.
In de 22ste minuut werd en hard op doel geschoten en Tamara Kamps kon de bal terugstompen het veld in maar de bal belandde voor de voeten van een ON-spits die raak schoot.

IJFC moest nu komen en dat bracht voor rust nog twee grote kansen op de gelijkmaker. Robin schoot vanaf rechts op de paal waarbij de verdediging van ON de bal wegwerkte tot corner die niets opleverde. Vijf minuten voor het rustsignaal was het Ian Ruis die haar schot net voorlangs zag gaan.

Na de thee wederom IJFC die druk zette en zocht naar mogelijkheden waar ON vooral controleerde en loerde op de counter. Ian Ruis moest zo’n 20 minuten in de 2de helft, met een flinke blessure, het speelveld verlaten. Daardoor was er even wat onrust in de organisatie en van dat moment kon ON vol profiteren. Er kwam een speelster vrij in de 16-meter die de bal hard aangespeeld kreeg en met wat geluk haar inzet de linkerbovenhoek in zag gaan.

IJFC zette, met alles wat er nog over was aan krachten, een tandje bij en kon zes minuten later wat terugdoen. De voorzet vanaf rechts door Lois Spliet kon door Robin Hendriks ingeschoten worden. Daarna bleef IJFC zoeken naar mogelijkheden om de gelijkmaker erin te schieten en ON concentreerde zich op het voorkomen daarvan.

Dat resulteerde in, zoals dat dan mooi heet, voor de neutrale toeschouwer een lust om naar te kijken maar voor de begeleiding van beide teams vooral een zenuwslopend gebeuren!

IJFC speelde achterin met risico en Tamara moest daarbij nog een keer redding brengen nadat er een speelster vrij doorkwam. IJFC bleef jagen op de gelijkmaker maar de meerdere kansen werden niet omgezet in doelpunten.
In de allerlaatste fase was er nog een afstandsschot van ON die door Tamara met hulp van de lat over het doel ging. Zo bleef het bij de 2 – 1 en kan het kampioenschap ON bijna niet meer ontgaan.

Voor IJFC is het resultaat teleurstellen maar er is goed gevoetbald en hard gewerkt en nu is het zaak om met elkaar daaruit de motivatie te vinden om de laatste twee competitiewedstrijden sprankelend af te sluiten!

Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd om 15.00 uur tegen Be Quick ‘28(Zwolle) waartegen VR1 nog wat recht te zetten heeft en als laatste de wedstrijd uit in Amsterdam tegen Wartburgia 2.

Meer berichten