IJsseloever Heren 1
IJsseloever Heren 1 (Foto: Tony Buijse)

IJsseloever Heren 1 kampioen!

  Sport

De laatste wedstrijd van het seizoen wordt tegen GSHC Forward gespeeld. Het Heren 1 team uit IJsselstein kan kampioen worden. De hockeyclub heeft er al rekening mee gehouden: langs de lijn staat nu een tent waar een DJ in draait; Langs de lijn staat het nu zwart van de supporters: er hangt een spandoek met aanmoedigende tekst; er wordt bengaals vuurwerk afgestoken in de clubkleuren.
Om het kampioenschap zelf in de hand te houden, moet er alleen nog wel gewonnen worden.
Vanaf de afslag wordt druk gezet op het doel van de Groningse keeper. Na 15 minuten scoort Tom Gras de 1-0. Daan Kraaijenhagen maakt het 2e doelpunt. Als de 2e helft begint blijkt dat de heren uit Groningen niet voor het IJsseloever feestje zijn gekomen, maar om te hockeyen. Forward krijgt een paar kansen en probeert die optimaal te benutten. Een verdedigde doorbraak wordt bestraft met een strafbal, welke wordt benut. Bij een stand van 2-1 voelen de Groningers dat aansluiting mogelijk moet zijn. IJsseloever laat zich een feestje echter niet uit handen nemen en blijft jagen op de bal. IJsseloever krijgt twee minuten voor tijd een strafcorner. Tom Gras scoort zijn tweede doelpunt en brengt de eindstand op 3-1. Voor Stefan Leenen, hij was jarenlang een vaste kracht van het team, is het zijn laatste wedstrijd in Heren 1. Hij krijgt een publiekswissel en een bos bloemen.
Voor IJsseloever is het feest compleet. De promotie naar de Overgangsklasse was al verzekerd. Nu is het kampioenschap ook binnen. Na de ereronde op het veld, volgt de traditionele IJsselduik. Het team en de coach duiken de IJssel in. Daarna gaat het feest in het clubhuis verder waar men geniet van een wel zeer verdiende 'derde helft'.
In seizoen 2018-2019 mag HC IJsseloever de teams ontvangen uit de Overgangsklasse in het nieuwe clubhuis en, zoals het er naar uitziet, ook op een nieuw hockeyveld.

Meer berichten