Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Ingezonden

Europees goud voor powerliftster Iris

  Sport

IJsselstein - Iris Kensenhuis heeft vrijdag in het Tsjechische Pilsen op het door de European Powerlifting Federation georganiseerde EK Euipped Powerlifting goud veroverd op het onderdeel deadlift. Zij deadlifte 232,5 kilogram, een nieuw Nederlands record.

In tegenstelling tot Classic powerliften dragen de deelnemers bij de Equipped-variant ondersteunende kleding, waardoor zij nog meer kilo's kunnen verplaatsen.
Vorige maand kon de IJsselsteinse zich al tot Nederlands Kampioen classic powerlifting laten kronen nadat zij in september West-Europees kampioen werd. In juni zal Iris de Nederlandse eer verdedigen op het WK Classic in het Canadese Galgary.
Powerlifting is een krachtsport waarbij op de onderdelen kniebuigen, benchpress en deadlift een maximale krachtoefening wordt uitgevoerd. Voor Iris was het de eerste keer dat ze meedeed aan het EK Equipped. 'Ik ben equipped met classic gaan combineren uit nieuwsgierigheid. Ik denk daar ook voordeel uit te halen voor het classic. Bij equipped staat er nog meer druk op je, omdat alles nog meer moet kloppen. De techniek is nog belangrijker en die ervaring helpt mij verder.'' (Ingezonden foto's)

Meer berichten

Shopbox