Marit krijgt haar tweede zilveren medaille
Marit krijgt haar tweede zilveren medaille (Foto: Vera)

Marit wint twee maal zilver op de nationale spelen en plaatst zich voor de wereldspelen in Abu Dhabi!

  Sport

Nationale Spelen Special Olympics 2018

Een keer in de twee jaar worden de Nationale Spelen van de Special Olympics gehouden, een soort olympische wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar werd de meerdaagse wedstrijd in de Achterhoek gehouden. G-sporter Marit Kaats was ingeschreven bij het skeeleren. Ze traint iedere week bij SVU op de Nedereindse Berg. Ze werkt daar aan haar conditie en een betere techniek. Sinds dit jaar heeft ze ook geïnvesteerd in haar materiaal. Van de club heeft ze een snel skeelerpak gekregen als beloning voor haar goede prestaties van vorig jaar. Zelf heeft ze nieuwe, snellere wielen gekocht. Hierdoor begint ze met veel vertrouwen aan de wedstrijd.

Na de opening op vrijdag in het stadion van De Graafschap, begonnen op zaterdag de voorrondes. De finales stonden voor zondag op het programma. Beide dagen scheen de zon volop en werd het flink warm op de baan. Dat maakte de wedstrijden wel zwaar maar de prestaties hebben daar niet onder geleden. Marit reed de 500 en 1000 meter en op beide afstanden was de concurrentie zwaar. Bij de finale van de 500 meter maakte een van haar tegenstanders een onverwachts snelle start, waarbij de anderen direct een flinke achterstand hadden. Maar in het tweede deel van de wedstrijd kon Marit zich terug vechten naar een tweede plek en veroverde daar mee een zilveren plak. Bij de finale van de 1000 meter konden de krachten beter verdeeld worden en ook hier veroverde Marit een tweede plek. Van de vier afstanden die ze reed, reed ze drie keer een dik persoonlijk record. Super trots en zeer tevreden kwam ze dus met twee medailles thuis.

Abu Dhabi

Door Marit haar inzet en enthousiasme heeft ze zich tot haar verrassing ook nog geplaatst voor de Wereldspelen in Abu Dhabi. De wereldspelen vinden volgend jaar in maart plaats. In de periode tot maart vinden er meerdere bijeenkomsten plaats om alle sporters van team NL voor te bereiden op deze wedstrijd. Er gaan 65 sporters mee waaronder 4 skeeleraars. Dit is niet de eerste keer dat Marit mee doet aan de wereldspelen. Ze heeft in 2013 mee gedaan aan de Winterspelen van de Special Olympics in Zuid-Korea. Dit keer mag ze mee doen aan de Zomerspelen. Het is natuurlijk heel erg spannend, maar Marit zal daar veel onvergetelijke ervaringen opdoen.

Meer berichten