Martin Rijke scoort strafworp
Martin Rijke scoort strafworp (Foto: Vienna Verweij)

Fortissimo 1 wint ook van NKV

  Sport

De korfballers van Fortissimo moesten in de strijd om de koppositie winnen van NKV in Nuenen. Met een gewijzigde opstelling trad coach Verhoeven in het Brabantse Nuenen aan tegen een fel en fysiek sterke ploeg.

NKV aan het begin van het seizoen kampioenkandidaat wilde de IJsselsteinse formatie niet zomaar met de punten naar huis laten gaan en kwamen al vrij vlot op een 3-1 voorsprong. Met een strategisch steekspel bleef Fortissimo trouw aan de opdracht, winnen in Nuenen.

Na een ruststand van 9-10 kwamen beide ploegen feller de kleedkamers uit. Scheidsrechter van den Brink hield de teugels kort en zorgde ervoor dat de wedstrijd een strakke en goede begeleiding had. NKV bleef na de 3-1 voorsprong aan het begin van de wedstrijd, gedurende de resterende periode tegen een fikse achterstand aan kijken waarmee Fortissimo duidelijk liet zien dat de gestelde doelen gehaald moesten worden.

Aanvoerder Martin Rijke (goed voor 9 doelpunten) overhandigd Scheidsrechter van den Brink nog een kleine attentie namens Fortissimo in het kader van “de Week van de Scheidsrechter”.

Uitblinker van de wedstrijd was de jonge en doorgekomen jeugdtalent Arda van den Berg, Komend weekeinde speelt de selectie een streekderby tegen HKC in Utrecht.

Meer berichten