Vreugde na het tweede doelpunt van IJFC
Vreugde na het tweede doelpunt van IJFC (Foto: Floor Lemmers)

Opnieuw overwinning voor vrouwen IJFC

  Sport

Op het zonnige Groenvliet stond zaterdagmiddag de wedstrijd tegen RVVH VR2 uit Ridderkerk op het programma. Wederom bleek dat deze tegenstander zonder uit-shirt naar IJsselstein was afgereisd. IJFC is zo vriendelijk om het geel/zwarte tenue uit te lenen, zodat de wedstrijd gespeeld kan worden.

Na de opkomst met de pupil van week, Dewy van Wijk, speelster van het meidenteam IJFC MO11-1, wordt er nog een sponsorcheck uitgereikt door de Rabobank ter waarde van € 842,67. Nu kan de wedstrijd echt beginnen en is er meteen een kans voor IJFC, maar daarna zakt het spel beneden het normale niveau. In de tiende minuut volgt een schot van RVVH dat pardoes in het doel verdwijnt en zo staat IJFC al snel op achterstand. IJFC wil het spel van achteruit opbouwen, maar heeft moeite om op het middenveld het balbezit vast te houden. Na een kwartier is er een goed opgezette aanval, die de snelle Germaine de Randamie bereikt. Zij geeft de bal goed voor, waarna Kirsten Plug deze feilloos binnenschiet: 1-1. IJFC werkt hard, maar creëert voor rust eigenlijk geen kansen meer. Ook RVVH krijgt geen uitgespeelde kansen en zo gaan de vrouwen rusten met een 1-1 stand.

Na rust speelt er een beter IJFC dat ook de nodige kansen krijgt. RVVH, dat laag geklasseerd staat, wil graag met 1 punt terug naar Ridderkerk en wil vooral achterin de deur dicht houden. IJFC heeft moeite om deze muur te doorbreken, en de keepster en de lat voorkomen dat er wordt gescoord. In de 85e minuut ontstaat na een corner een scrimmage voor het doel van RVVH, echter de bal gaat er tot 3 keer toe op miraculeuze wijze niet in en zo lijkt de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen. Twee minuten later, na een afgeslagen aanval van IJFC, wordt de bal door een verdedigster van RVVH verkeerd weggewerkt en komt zo bij de vrijstaande Lois Spliet die zich geen moment bedenkt en de bal beheerst in het lege doel schiet: 2-1! Na 3 minuten blessuretijd klinkt het bevrijdende fluitsignaal van de goede, maar veel fluitende scheidsrechter.

Wederom eindigt de wedstrijd in een overwinning met minimaal verschil en IJFC behoudt de tweede plaats op de ranglijst.

Meer berichten