Stein de Wit
Stein de Wit (Foto: SkateUinitedRTCMidden.nl)

Schaatser Stein de Wit naar Landenwedstrijd NED-NOR-GER

  Sport

Langebaan schaatser Stein de Wit heeft zich geplaatst voor de Landenwedstrijd NED-NOR-GER voor Junioren C. De 14-jarige IJsselsteiner bleek over voldoende snelheid te beschikken tijdens de Kwalificatiewedstrijd in Thialf Heerenveen waar de 12 besten van Nederland streden om 4 plaatsen voor de Landenwedstrijd.

Het ging niet vanzelf, aldus Stein die niet gedacht had plaatsing te kunnen afdwingen. Het toernooi begon voor Stein met een prachtig persoonlijk record op de 500 meter (39,07).

Voor de 1500 meter had hij met zijn trainer een technische aanpassing van zijn slag afgesproken en getraind. Dat wierp zijn vruchten af. Met een prima 2.01,97 verbeterde hij zijn PR met maar liefst 4 seconden.

Aan de Landenwedstrijd NED-NOR-GER doen de 4 beste jongens uit Nederland, Noorwegen en Duitsland mee in de leeftijd van 14 en 15 jaar (Junioren C). Deze wedstrijd vindt aanstaand weekend (19 en 20 januari) plaats in Sportcentrum Kardinge in Groningen.

Door zijn plaatsing voor de Landenwedstrijd heeft Stein ook plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap afgedwongen dat op 2 februari plaats vindt. Toevallig wordt ook die wedstrijd in Groningen verreden.

SInds kort heeft Stein ook een eigen website. Daar lees je meer over Stein (o.a. een blog), zie je wanneer hij waar welke wedstrijden gaat rijden en kun je eenvoudig inzicht krijgen in zijn resultaten. Ook wijst Stein op de pagina "Meedoen" op zijn website. Daar lees je dat schaatsen een dure sport is en op welke wijze je Stein kunt ondersteunen bij het nastreven van zijn ambitie: www.steindewit.nl.

Stein is lid van de Schaatsvereniging Utrecht en maakt onderdeel uit van de Opleidingsploeg O17 van Skate United. Dit is de opleidingsploeg voor jongeren onder de 17 jaar en is de opstap naar het RTC Midden.

Meer berichten