Stein en zijn directe tegenstander na hun 500 meter.
Stein en zijn directe tegenstander na hun 500 meter. (Foto: Focusbyhanneke)

Stein de Wit elfde op Nederlands Kampioenschap

  Sport

Stein de Wit is bij het Nederlands Kampioenschap allround schaatsen voor Junioren C op de elfde plek geëindigd. Daarmee stelde de 14-jarige IJsselsteiner ietwat teleur. Een plaats bij de beste 6 was het doel.

30 jongens streden afgelopen weekend in Groningen om de titel. Via een gewestelijke, een regionale en een landelijke selectie verzekerden zij zich van deelname.
Als eerste moest een 500 meter worden afgelegd. Stein stond al klaar voor zijn rit in de ijskoude ijshal van Groningen toen de rit voor hem twee valse starts opleverde. Ook Stein veroorzaakte zelf een valse start. Het lange wachten leverde daardoor niet de gewenste ‘39-er’ op. Stein kwam uit op 40,18.

Een goede eindklassering was daarmee eigenlijk al niet meer mogelijk, maar er moest nog wel een 1500 meter worden verreden. Stein probeerde zijn race op te bouwen door niet te snel te starten. Dat bleek niet de goede tactiek. Hij verspilde kostbare seconden in de eerste twee ronden en kwam niet verder dan 2.06.76. Dat is zo’n 5 seconden boven zijn persoonlijk record.

Het podium kende een volledig Friese bezetting. Rinze Bart de Glee werd Nederlands kampioen. Tim Prins en Hidde Westra bezetten de tweede, respectievelijk derde plek.

Voor Stein rest niets anders dan de ervaring een plek te geven. Lang heeft hij niet om bij de pakken neer te gaan zitten. Aanstaande zaterdag staat de Regionale selectie Supersprint op het programma (Vechtsebanen Utrecht, 20.15 uur). Voor de beste 8 ligt een ticket klaar voor het NK Supersprint op 23 februari in Deventer.

Meer berichten