Trailrunners komen vanaf de heuvel richting verzorgingspost.
Trailrunners komen vanaf de heuvel richting verzorgingspost. (Foto: Dennis van der Horst)

1e Nighttrail was echt 'kicken'

  Sport

Zaterdagavond 2 februari werd de Nedereindseplas en berg even in beslag genomen door hardlopers.

Zo’n 450 deelnemers verzamelde zich bij de skipiste in Nieuwegein. Ze namen deel aan de 1e Nighttrail. De deelnemers liepen met lampjes door het donkere landschap, een groot aantal verliet het asfalt en verdween in de donkere paden. Een hele uitdaging want men moest zelf de route verlichten door middel van een hoofdlamp en daarbij waren de paden ook nog glad en glibberig door de modder Het zicht? Pak’m beet 5 meter. Maximaal. De lopers konden kiezen uit een parcours van 8 of 16 km over de paden die aangegeven stonden met fluoriserende bordjes.

5 kilometer FunRun

Wie dat een beetje te gortig vond kon meedoen aan de FunRun van 5 kilometer. Marc Cinjee is de eerste die binnenkomt bij de FunRun. Al gaat het niet om de tijd, toch is hij er blij mee. 16.45 minuten. Niet slecht voor 5 kilometer. En met een aantal stukjes die toch wat glibberig waren en wat gaten in de paden rondom de plas is het toch uitkijken. Of hij wel eens een beetje bang is in het donker antwoord hij met een bigsmile. ‘Ze zeggen van niet” Bovendien: een loopevenement zoals deze valt in de categorie “Kicken!”

Achter hem druppelen de deelnemers over de finish binnen. Ervaren offroad- lopers, vaders en moeders met kinderen, het is een gemêleerd gezelschap. Mensen behangen met kerstlampjes, fluoriserende spookhoofden en andere rariteiten. Zij deden de FunRun. Tussendoor komen ook de eerste trailrunners vermoeid maar voldaan over de finish. Ze konden na afloop nog de dansvloer op tijdens de afterparty of lekker in een lounge bank uitrusten en nagenieten onder het genot van een gratis aangeboden drankje..

Stichting Hartekind

Een groot gedeelte van de opbrengsten gaat naar de stichting hartekind. Een prachtig doel die het geld goed kunnen gebruiken voor onderzoek en ondersteuning van kinderen met een hartafwijking vanaf de geboorte. De uiteindelijke opbrengst zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Volgend jaar weer!

Vele malen hoorde je de opmerking “volgend jaar weer!”. De organisatie gaat alles eens evalueren maar als het aan hen ligt zit dat er dik in!

Meer berichten