Tycho Koning neemt strafoworp
Tycho Koning neemt strafoworp (Foto: Jelmer Dam)

Fortisismo blijft in race voor promotie

  Sport

De korfballers van Fortissimo hebben afgelopen zaterdag ruimschoots gewonnen van Luno uit Lindschoten. Coach Marc Verhoeven trok een parallel tussen de Utrechtse Dom, de Sint-Nicolaasbasiliekin IJsselstein en de selectie van Fortissimo. “Als het fundament goed staat, luiden de klokken vanzelf”, aldus de Utrechtse hoofdtrainer van Fortissimo.

Direct na het influiten door de scheidsrechter kwam Fortissimo op achterstand te staan. Bij een vlotte 0-5 was de ploeg uit Linschoten de betere ploeg. Verhoeven, coach bij Fortissimo liep geïrriteerd langs de lijn en haalde speler voor speler bij zich om ze terug in de wedstrijd te krijgen. Na een bloedneus aan de kant van Luno, kantelde de wedsstrijd en kwam Fortissimo met 6 doelpunten op rij op voorsprong.

De inmiddels lichterlijk in paniek geraakte Aad Witteman, coach van Luno, nam een time-out om de doelpuntenmachine van Fortissimo van 9 kansen, zes doelpunten te stoppen. Zonder het gewenste effect liep Fortissimo uit na een russtand van 9-7. Direct na de rust pakte Fortissimo het scoren op en werd er over alle spelers gescoord. Tycho Konings miste vorige week nog 2 strafworpen, verzilverde vandaag zijn doelpunten zoals het hoorde. In de slotfase van de wedstrijd werd Dirk Jan Mastenboek, talentvolle A1 speler, ingebracht en zorgde voor de einduitslag van 26-14 op het scorebord.

Met de winst van Fortissimo, en het opmerkelijke verlies van kampioenskandidaat Tiel, liggen in de poule alle kansen weer open. Aanstaande zaterdag speelt Fortissimo uit in Bodegraven waar winst noodzakelijk is om in race te blijven voor promotie.

Doelpunten: Martin Rijke 6x, Joelle Reehorst 5x, Jasper Van der Lee 4x, Rody van Houten 4x, Tycho Konings 2x, Daphne Van Dijk 2x, Arda van den Berg 2x en Dirk-Jan Mastenbroek 1x.

Meer berichten