Volle velden tijdens schoolkorfbaltoernooi bij Fortissimo
Volle velden tijdens schoolkorfbaltoernooi bij Fortissimo (Foto: André van Haaften)

Schoolkorfbaltoernooi 2019 is groot succes

  Sport

De eerste week van april stond bij korfbalvereniging Fortissimo volledig in het teken van het schoolkorfbal. Na de trainingen op maandag- en dinsdagavond werd er op vrijdagmiddag gestreden om de begeerde titels. De weersomstandigheden waren optimaal, er scheen namelijk een heerlijk lentezonnetje.

Om 15.30 uur werd het fluitsignaal gegeven voor de start van het korfbaltoernooi. Susanne Koch, organisator van het toernooi, zegt: “Dit jaar doen er 9 scholen mee met in totaal ongeveer 320 kinderen. We hebben deze ingedeeld in 59 teams en 11 poules. Groep 3 en 4 spelen een aangepast spel met lagere korven en een kleinere bal zodat het beter lukt om te scoren. Succeservaringen zijn belangrijk om plezier in sport te krijgen.”

Het was "Het was een heel mooi gezicht om te zien hoe enthousiast iedereen met korfbal bezig was: niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en alle vrijwilligers!" aldus voorzitter Johan Boer. Uiteindelijk eindige de Fatima op de eerste plaats bij groep 5/6 en won De Opstap zowel in de categorie groep 3/4 als 7/8.

Joëlle Rehorst (medeorganisator) hoopt dat er kinderen zijn die het zo leuk vonden dat zij graag lid willen worden van de vereniging. "Schijf je snel in of kom eerst gratis naar een van de trainingen." Deze trainingen zijn 11, 15 en 18 april & 6 en 9 mei van 18.00 tot 19.00 uur.


Na afloop van het Fortissimo Schoolkorfbal toernooi gingen alle kinderen vrolijk huiswaarts met een versnapering en een vaantje.

Meer berichten