Snowboardster Melissa Peperkamp sterk in Zweden

  Sport

IJsselstein -  Melissa Peperkamp behaalde de zevende plaats in de finale op het Junior World Championship snowboard slopestyle in Klaeppen Zweden.

Tijdens de kwalificaties voor de slopestyle finales wist Melissa Peperkamp zich te kwalificeren als tweede van haar heat. Samen met de totaal beste 14 dames werd op 9 april gestreden om de medailles en werd de veertien-jarige Peperkamp zevende. Laatst wist ze al podium op een Europacup te behalen en is een opkomend talent.

Melissa Peperkamp: "Ik ging hierheen om ervaring op te doen, ik heb een heelbruice en wist niet of dat zou gaan werken met grote impacts en dat ging redelijk goed. De kwali ging bijzonder goed, echt geweldig en echt bijzonder om gelijk tweede te worden in mijn heat. De finale is echt een cadeautje. Een zevende plek is supergoed bij mijn eerste JWK. Vrijdag hebben we het onderdeel Big Air nog. Als ik ergens aan begin dan doe ik het ook tot aan het uiterste." 

Bondscoach van der Putten gaf de volgende samenvatting van haar eerste grote internationale toernooi: "Te gek dat ze zich hartstikke sterk gekwalificeerd had voor de finale! Uiteindelijk kwam er in de finale niet uit wat we gehoopt hadden. Ze had best wel wat moeite met de wind, het kwam gewoon net niet samen voor haar vandaag. Zevende is natuurlijk goed op je eerste JWK. We zijn super tevreden met het uiteindelijke resultaat gezien haar jonge leeftijd (14). Dit geeft wel een heel mooi beeld naar de toekomst, namelijk dat we met haar aan wat moois kunnen bouwen!"

Melissa Peperkamp staat aanstaande vrijdag aan de start van de Big Air. Dit wordt een sterke wedstrijd met deelnemers van over de hele wereld.

Meer berichten