Aanvoerder Rijke neemt strafworp
Aanvoerder Rijke neemt strafworp (Foto: Lukas Bergman)

Promotie bijna binnen voor korfballers Fortissimo

  Sport

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg, staan de korfballers van het IJsselsteinse Fortissimo er goed voor. Na de degradatie van afgelopen seizoen heeft de technische staf een plan opgesteld om terug te groeien naar de 2e klasse.

Een plan waarbij individueel ontwikkelen belangrijker is dan een eventueel kampioenschap. “Rust in de winkel, daarmee haal je het beste uit een jonge spelersgroep. We hebben over de hele linie binnen Fortissimo ingezet op ontwikkelen. Trainersbegeleiding en focus op het schot” aldus Marc Verhoeven, hoofdtrainer van Fortissimo.

Naast het korfbalniveau groeit ook het ledenaantal bij de IJsselsteinse korfballers in een rap tempo. “Het in april georganiseerde schoolkorfbal levert al ontzettend veel meetrainende kinderen op. We zien al veel nieuwe aanmeldingen voor komend seizoen binnen komen” aldus Joëlle Rehorst.

Het komend weekeinde speelt Fortissimo thuis tegen het Nunense NKV. Winst op NKV en gelijkspel bij concurrent HKC levert de korfballers nog niet het kampioenschap op, maar dan is de promotie in een feit.

Meer berichten