De jeugdleden van IJTC konden heel wat leren van tennisser Martin Verkerk, die tijdens een aantal clinics de fijne kneepjes van het serveren uitlegde en demonstreerde. (Foto: Lysette Verwegen)
De jeugdleden van IJTC konden heel wat leren van tennisser Martin Verkerk, die tijdens een aantal clinics de fijne kneepjes van het serveren uitlegde en demonstreerde. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Tennissen onder toeziend oog van Martin Verkerk

  Sport

De lustrumeditie van het Minimaxitoernooi van tennisvereniging IJTC werd tweede pinksterdag opgeluisterd door een bezoek van Martin Verkerk, oud-finalist van Roland Garros. Hij gaf enkele clinics aan de jeugdspelers en speelde een demonstratiewedstrijd tegen clubkampioen en trainer Sem Middelhoven.

IJSSELSTEIN – Het was aanpakken voor Verkerk, die in twee sets won. Talent Tijmen de Groot mocht een balletje mee slaan en bracht in de tweede set de stand op 6-6. De jeugdleden leerden vooral serveren tijdens de clinics. Dat was thuiskomen voor talent Joy-Merence van Alem die tweemaal per week les krijgt van Verkerk. Bestuurslid Jeroen de Groot is trots op zijn club met 1.000 leden, waarvan een kwart jeugdleden tot 16 jaar. Met acht banen, drie binnenbanen en een tennisschool krijgen jonge en oudere talenten, maar ook recreanten volop de ruimte. "En we zijn een groene vereniging; binnenkort met zonnepanelen op het clubhuisdak." Volgens Verkerk is de belangstelling voor tennis wat tanende: "Laten we samen het tennis weer laten opleven", is zijn slotwoord. En dat doen ze bij IJTC: mét de accommodaties, de gezelligheid en volop activiteiten. Kijk voor informatie op www.ijtcgroenvliet.nl.

Meer berichten