De jeugd van CFA/Jiu Jitsu Factory IJsselstein behaalde 16 medailles tijdens de Grappling Industries in Amstelveen
De jeugd van CFA/Jiu Jitsu Factory IJsselstein behaalde 16 medailles tijdens de Grappling Industries in Amstelveen (Foto: J.Tweeboom)

Grootse prestatie Jiu Jitsu vereniging CFA in Amstelveen

  Sport

IJsselstein - Op zondag 23 juni heeft de jeugd van CFA/Jiu Jitsu Factory IJsstelstein in totaal 16 medailles behaald op de Grappling Industries in Amstelveen.

De IJsselsteinse Feline Tweeboom behaalde dubbel goud en haar zus Elianthe Tweeboom knokte hard voor zilver en brons. Plaatsgenoot Kingston Edwards behaalde dubbel brons. De Lopikse Kishano Dewkalie had op zijn debuut dubbel goud. Zijn zus Sharvani Dewkali behaalde zilver en brons. Teamgenoten Cherleen Bakker behaalde dubbel zilver, Fay Hofstede en Cee Jay Copra haalden beiden zilver en brons.

Dit internationale toernooi voor grappling en Braziliaanse Jiu Jitsu werd voor de eerste keer in Nederland gehouden. Aan dit toernooi voor zowel jeugd als volwassene deden ongeveer 35 kinderen mee die met gi (jiu Jitsu pak) of zonder gi (grappling) voor de punten gingen, maar het liefst de tegenstander willen laten afkloppen. Coach Jimi Ziermans was heel trots op het resultaat: “Ze hebben echt hun best gedaan en laten zien wat ze kunnen. We gaan nu lekker verder trainen voor het volgende toernooi in Nederland.” Dat zal het grootste kidstoernooi van Nederland zijn, de Batavi Open, dat in september in Culemborg plaatsvindt.

Meer berichten