Driedubbele zege in duivenvlucht Lessines

  Sport

IJSSELSTEIN - Zoals wel vaker dit seizoen werd het geduld van de duivenmelkers van De Groene Olijftak ook dit weekend weer zwaar op de proef gesteld.

Allereerst werd gedurende de week het programma meerdere keren aangepast in verband met de verwachte weersomstandigheden. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat de vlucht voor de jonge duiven geheel geschrapt werd en dat de duiven voor de natoer, 170 kilometer vanuit Lessines, zaterdag in plaats van vrijdag werden ingekorfd.

De duiven zouden op zondag worden gelost. En dat gebeurde ook, maar pas om 15.00 uur. De vlucht verliep dan ook perfect, want met een WZW-wind haalde de eerste duif van de Combinatie Van Rooij een snelheid van ruim 91 kilometer per uur. De combinatie – met 109 deelnemende duiven – behaalde ook de tweede en derde plaats. Daarmee kwam hun voorspelling uit, dat zij de eerste drie plaatsen zouden bezetten; in duivenkringen een bijzondere prestatie. Sjaak de Rooij behaalde de vierde, vijfde en zesde prijs, waarmee alle 110 prijzen binnen 10 minuten waren verdiend.

Kijk voor de volledige uitslag op: www.postduivendegroeneolijftak.nl.

Meer berichten