Geert van der Tuuk Fotografie

Dubbel podium voor Ruben Bijman (15) op TT Circuit Assen

  Sport

Lopik - Dubbel podium op TT Circuit Assen voor 15-jarige Ruben Bijman uit Lopik: De 15-jarige coureur uit Lopik maakte dit jaar de overstap van de European Talent Cup naar de SuperSport 300 klasse van het IDM | Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft.

Met het team van SRTD Pearle Gebben Racing worden er in de SuperSport 300 klasse diverse races gereden op een Yamaha R3 motor in Noord-Europa. Afgelopen juli nog brak de jonge coureur zijn pols op het Duitse circuit Schleizer Dreieck, nadat hij van de motor werd geslingerd door een technisch mankement. Twee weken later echter verscheen hij na medische goedkeuring weer bij de start van de races op het circuit van het Tsjechische Most en wist daar ondanks zijn blessure tweemaal een keurige 4e plaats te halen. Nog weer een week later kwam de jonge coureur in actie tijdens de drukbezochte Gamma Racing Days op het circuit van Assen en deed daar wederom goede zaken door een 2e en 3e plaats te behalen, waardoor hij in het IDM kampioenschap steeg naar een 4e positie.

Afgelopen weekend stonden er wederom 2 races gepland op zijn thuiscircuit, het TT Circuit van Assen. De 15-jarige Lopiker was erop gebrand wederom goede resultaten te behalen om de top 3 in het klassement binnen te treden. En daarin bleek hij succesvol! In de eerste race wist hij als 2e over de finishlijn te komen en in de tweede race als 3e. Hierdoor heeft hij de 3e positie in het kampioenschap overgenomen, op maar 1 punt achterstand van de nummer 2. De laatste 2 races worden eind september op het circuit van Hockenheim gereden en deze beloven spannend te worden!

www.rubenbijman17.nl

Meer berichten