Wisselend resultaat bij badmintonners Apollo

  Sport

IJsselstein - In de 1e speelweek van het nieuwe competitieseizoen startte Apollo 1 in een hogere divisie na de promotie van vorig seizoen.Ruben Makkee en Arjan van Rijn mochten meteen flink aan de bak tegen Unicum1, maar wisten de herendubbel in 3 sets te winnen.Ruben speelde ook een driesetter in zijn enkelpartij, maar wist deze niet te winnen. 2-6 verlies.Cynthia de Keijzer wist als enige haar enkelpartij vrij makkelijk te winnen.

Apollo 2 is een heel nieuw team met 2 jeugdspelers. Zij speelde hun 2e wedstrijd en behaalde een beter resultaat dan vorige week, toen er geen enkele punt werd gehaald. In deze wedstrijd wisten Ivo de Mari en Monique van Straaten hun enkelpartij te winnen en de Mixpartij van Ivo en Ingrid Otto leverde een winstpunt op. 3-5 verlies

Apollo 3 speelde bij De Sjeve Sjuttel 2. De herendubbel begon met een verlies in 3 sets. Deze nieuwe combinatie van Bart Aartsen en William de Wit moest nog even wennen aan elkaar. De rest van de partijen werd, op één enkelpartij gewonnen: 2-6 winst.

Apollo 4 speelde ook tegen BAN Amersfoort.Zij maakte er een gelijkspel van. De dames deden het hier het beste door de dubbel en hun singelpartijen te winnen. Invaller Chris Baegen zorgde voor de 4e punt.

Ook mannen3 had een goede start met een 6-2 overwinning, 1 dubbelpartij werd hier verloren en één enkel partij.

Mannen 1 had een makkelijk begin bij BAN (Amersfoort). Bij De Apollo mannen waren duidelijk meer ervaren en wisten al hun partijen met overmacht te winnen. 8-0 winst.

Jeugdteams J1 en J4 zijn het jaar goed begonnen door allebei met 0-6 te winnen. Teams J2 en J3 hadden het beduidend moeilijker tegen tegenstanders die net een groeispurt achter de rug hadden en verloren met 4-2 en 6-0, ondanks dat ze tactisch vaak wel het betere spel hadden. De twee nieuwe teams J5 en J6 die dit jaar voor het eerst competitie spelen maar in verschillende leeftijdsklasses uitkomen hebben goed hun best gedaan. Helaas kon team J5 geen vuist maken en verloor met 6-0, alhoewel ze wel in 3 partijen erg dichtbij hun tegenstander kwamen. J6 had een droomstart en won met 2-4.

Aanstaand weekend spelen de meeste teams een thuiswedstrijd. Tevens zijn de senioren zondag in Herentals voor het jaarlijks uitwisselingstoernooi met Herentals.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden