Eerste overwinning voor Vrouwen IJFC

  Sport

IJsselstein - Op een regenachtig sportpark Groenvliet speelden de vrouwen van IJFC afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sportclub Monster. Beide ploegen hadden nog nul punten en waren er dus op gebrand om deze hatelijke "nul" weg te spelen. Het werd een zwaarbevochten maar terechte 3-2 overwinning voor IJFC en de eerste punten zijn binnen!

Trainer Marcel van der Togt had maar 11 fitte speelsters ter beschikking en had even moeten puzzelen om tot een opstelling te komen. Vanaf de aftrap waren er 2 ploegen die aanvallend wilden voetballen en beide keepsters begonnen de wedstrijd met een mooie redding. In de 9de minuut kreeg IJFC een corner, die via de keepster voor de voeten van Denise Landsbergen belandde. Zij bedacht zich geen seconde en schoot de bal binnen: 1-0. Kort voor rust kon de uitploeg scoren en bepaalde zo de ruststand op 1-1.

Na rust startte IJFC fanatiek aan de tweede helft en kreeg al snel een corner. Deze werd afgeslagen, maar de bal kwam bij Ellen Boon die van buiten het strafschopgebied met een mooie curve de bal binnen schoot: 2-1. IJFC bleef aandringen en zo wist 8 minuten later Iris Werkhoven te scoren: 3-1. De uitploeg gaf zich niet gewonnen en kon vanuit een corner de 3-2 te scoren. Het bleef spannend tot de laatste seconde en de opluchting was groot toen het eindsignaal klonk.

Meer berichten