Otmar Creebsburg is na tien jaar weer aan de bal in Sporthal Het Heem
Otmar Creebsburg is na tien jaar weer aan de bal in Sporthal Het Heem (Foto: Ricardo Creebsburg)

Eredivisiebasketballer terug in IJsselstein

  Sport

IJsselstein - Basketballer Otmar Creebsburg heeft besloten aan te sluiten bij het eerste team van Jump IJsselstein. Na twee jaar bij Feyenoord Basketball in de eredivisie te hebben gespeeld, keert hij dit seizoen terug naar de club waar hij ooit begon.

Creebsburg kwam op Rotterdam-Zuid in twee seizoenen maar weinig tot spelen toe. Afgelopen zomer kwam hij zonder club te zitten en besloot hij zich te gaan focussen op zijn studie. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en al snel lonkte de ambitie om toch weer een balletje te gaan gooien. "Mijn ouders wonen nog altijd praktisch naast Het Heem, dat is natuurlijk fijn", zegt Creebsburg er zelf over. "Ik wil met plezier basketballen en daar is geen betere plek voor dan bij Jump."

Hoofdcoach Jelte Gunter was natuurlijk erg enthousiast over het binnenhalen van Creebsburg. "Dit is natuurlijk een cadeautje. Otmar heeft enorm veel ervaring en het team kan zich goed aan hem optrekken."

Jump won afgelopen weekend in Leiden van LUSV. Na een spannende wedstrijd, waarbij de teams elkaar weinig ontliepen, waren het de IJsselsteiners die uiteindelijk de overwinning uit het vuur sleepten. Creebsburg was goed voor dertien punten.
Aankomend weekend treft Jump directe concurrent MSV uit Noordwijk. De winnaar zal de leiding nemen in de Eerste Klasse. Zaterdagavond om 19:00 uur gaat de bal de lucht in, in Sporthal Het Heem.

Meer berichten