Vrouwen IJFC door in landelijke bekercompetitie

  Sport

In de landelijke bekercompetitie treft VR1 in de 1ste ronde het hoofdklasse team VV Bavel VR1. De Brabantse tegenstander is een zondagteam, dus wordt de wedstrijd zaterdag laat in de middag gespeeld.

Ook vandaag is het een hele kluif voor trainer Marcel van der Togt om een elftal op te stellen. Drie basisspeelsters zijn geblesseerd en drie speelsters zijn niet 100% fit en kunnen geen 90 minuten voetballen. In het begin van de wedstrijd heeft Bavel veel balbezit en krijgt het de nodige corners, maar dat levert geen gevaarlijke situaties op. In de 10de minuut de eerste kans voor IJFC, maar het schot van Ellen Boon gaat naast. IJFC speelt compact, waardoor de tegenstander veel de lange bal moet spelen, wat niet tot kansen leidt. In de 19de minuut een aanval van IJFC over links waar Lysanne van Oostrom een voorzet geeft naar de inlopende Ellen Boon die de bal kan intikken: 1-0. Deze opsteker geeft IJFC meer zelfvertrouwen. De thuisploeg speelt kort op de man waardoor de tegenstander niet goed in haar spel kan komen. De IJFC verdediging staat vandaag als een huis en Demi van Dijk, Sharon van de Bilt en Sophie Oude Ophuis zijn achterin heer en meester. Kirsten Plug heeft na een half uur een vrije schietkans, maar 7 minuten later heeft haar voorzet meer succes, want Sabine Verheul scoort via de binnenkant van de paal: 2-0. En zo gaat IJFC met deze riante voorsprong ook rusten.

Gezien de stand op het scorebord zou je verwachten dat het hoofdklasse team na rust de touwtjes in handen neemt, maar niets is minder waar. IJFC krijgt in het eerste kwartier de beste kansen om de score te vergroten en omdat dat niet gebeurt blijft het spannend. Door het storende werk van de snelle Ellen Boon en Kirsten Plug zijn de beste kansen voor IJFC. In de loop van de tweede helft neemt de druk van Bavel wel toe, maar IJFC werkt hard en de verdediging en keepster Tamara Kamps klaren de klus. De Brabantse dames scoren niet en IJFC lijkt in de slotfase door een doelpunt van Michelle Buma nog op 3-0 te komen, maar deze wordt wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

IJFC heeft vandaag een goede teamprestatie neergezet. Door hard werken werd verdiend dit hoofdklasse team verslagen. Als de volgende wedstrijd ook wordt gewonnen is de kans groot dat IJFC een eredivisionist treft in de achtste finale van de KNVB Beker!

Meer berichten