Een onverzettelijk Benschop verdedigde met succes de vroege 0-1 voorsprong tegen IJFC. (Foto: IJFC)
Een onverzettelijk Benschop verdedigde met succes de vroege 0-1 voorsprong tegen IJFC. (Foto: IJFC) (Foto: )

Benschop geeft IJFC een tik op de neus

  Sport

IJsselstein / Benschop - Benschop gaf IJFC in hun onderlinge streekderby met 0-1 een tik op de neus. IJFC hield het erop dat Benschop deze middag de gelukkigste was.


In een matige wedstrijd, met veel publiek, speelde IJFC niet zijn beste en gelukkigste wedstrijd van het seizoen. Benschop begon voortvarend en zette IJFC onder druk. Binnen tien minuten leverde dat succes op. David Verweij kopte een bal door richting Martijn de With, die met het hoofd Michael Maaswinkel verschalkte. 0-1. De wedstrijd golfde op en neer en was leuk voor het talrijke publiek. Benschop was het eerste half uur de bovenliggende partij, kreeg kansjes op de 0-2, maar vergat bij counters na standaardsituaties genoeg mensen achter te houden. Tot drie keer toe kregen Tim van der Bruggen (2x) en Jelle Eissens de kans op geheel vrij voor Mitchell van Oort de gelijkmaker op het bord te zetten, maar tot drie keer toe redde hij schitterend.
In de tweede helft leunde Benschop in IJsselsteinse ogen achterover en maakte de wedstrijd een beetje dood door veel 'blessures' en slim en stug te verdedigen. Benschop prees echter de eigen onverzettelijkheid, waardoor de IJsselsteiners nauwelijks mogelijkheden kregen om op gelijke hoogte te komen. Na afloop van deze sportieve wedstrijd vierden de Benschoppers hun overwinning in het prachtige clubhuis van IJFC samen met de verliezers, die natuurlijk teleurgesteld waren.

Meer berichten