Vrouwen IJFC winnen opnieuw

  Sport

IJsselstein - IJFC VR1 speelde een vroege uitwedstrijd in het verre Klaaswaal tegen SSS VR2. Dit team staat op de één na laatste plaats en heeft 3 punten minder dan IJFC. Een overwinning is heel belangrijk om te kunnen nestelen in de middenmoot. Het werd 0-4.

De eerste aanval is nog voor SSS, maar daarna is het IJFC die het spel dicteert en veel op de helft van de tegenstander speelt. Gevaarlijke kansen worden niet gecreëerd en IJFC moet wachten tot de 24ste minuut voor het eerste schot op doel door Sophie Oude Ophuis. Kort daarna ook nog een kans voor Iris Werkhoven, maar beide leveren geen doelpunt op. Tien minuten later geeft Sophie Oude Ophuis een splijtende diepe bal op Lois Spliet, die de uitgekomen keepster omspeelt en de bal daarna in het lege doel schiet: 0-1. Kort daarna kan keepster Tamara Kamps, ver uit haar doel, de bal onderscheppen en via Sabine Verheul komt de bal vervolgens bij de doorgelopen Iris Werkhoven. Zij komt in een 1 op 1 situatie met de keepster en schiet de bal zeer beheerst in het doel. Zo kan IJFC gaan rusten met een 0-2 voorsprong.

Na rust eenzelfde beeld. Het sterkere IJFC houdt de linies dicht bij elkaar waardoor er geen ruimte ontstaat voor de tegenstandsters om in hun spel te komen. In de 65ste minuut een snelle en verre uittrap van keepster Tamara Kamps die Lois Spliet bereikt, die vervolgens naar het doel rent en opnieuw de keepster omspeelt en zo de 0-3 kan scoren. In het laatste deel van de wedstrijd is IJFC heer en meester op het veld en creëert nog de nodige kansen. Eerst schiet de zojuist ingevallen Danique Verbeek de bal nog op de paal, maar in de 84ste minuut is het wel raak. Een afgeslagen corner komt voor de voeten van invalster Michelle Buma die verwoestend uithaalt en de bal verdwijnt schitterend in de kruising: 0-4. De laatste actie van de wedstrijd levert ook nog bijna een doelpunt op maar de kopbal belandt op de paal.

Een welverdiende ruime overwinning voor IJFC dat stijgt naar de achtste plaats met een doelsaldo van +5 en de op één na minst gepasseerde verdediging.

Meer berichten