IJsseloever D1 - Craeyenhout D1
IJsseloever D1 - Craeyenhout D1 (Foto: Tony Buijse)

Welkome thuisoverwinning IJsseloever Dames

  Sport

IJsselstein- De hockeysters van IJsseloever namen het met succes op tegen Craeyenhout, de nummer 8 in de poule. Eindstand 1-0.

Als de eerste helft begint is het de thuisploeg die het initiatief neemt. In de eerste paar minuten zijn er een paar mooie aanvallen waaruit de bal richting het doel van Craeyenhout wordt geslagen. De bezoekers blijven wel goed verdedigen, maar hun tegenaanvallen leiden niet tot gevaarlijke situaties. De IJsseloever defensie houdt achterin alle controle. Voorin zijn er de spitsen die flink wat meters maken waardoor de opbouw van Craeyenhout wordt verstoord. In de 19e minuut zet IJsseloever weer een aanval op. Diantha van den Berg zieet kans om met de bal de cirkel in te komen, de Haagse verdediging te omzeilen en de bal in het doel te slaan.

Ook in de de tweede helft is IJsseloever de sterkere ploeg. Hoewel het hockeyspel van de dames wel iets inzakt. Craeyenhout krijgt daardoor meer ruimte en creëert mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen. Bij een aantal strafcorners komt de gelijkmaker wel erg dichtbij. Maar dan is er de keepster Anne Visser die met een aantal belangrijke reddingen het IJsselsteinse doel leeg houdt. In de slotfase zijn de spitsen van IJsseloever weer in de Haagse cirkel te vinden. Craeyenhout weet echter tot het eind van de wedstrijd goed te verdedigen. IJsseloever Dames 1 weet uiteindelijk met moeite in de tweede helft de in de eerste helft veroverde punten te behouden. De laatste thuiswedstrijd van het jaar winnend afsluiten is dan ook een mooie opsteker voor het team.

Na deze 10e speelronde in de Poule B van de Eerste Klasse staat IJsseloever D1 nog steeds op de 10e plek. Craeyenhout zakt naar de 9e. Warande Dames 1 heeft nog steeds de leiding en loopt iets uit op de nummer 2 Zoetermeer.

Volgende week zondag, 24 november 2019, speelt IJsseloever Dames 1 uit bij Warande D1. Die wedstrijd wordt gespeeld aan de Warandelaan 7, 4904 PA Oosterhout.
De competitie gaat na de winterstop weer verder op 8 maart 2020 met de uitwedstrijd tegen Etten-Leur. Op 15 maart 2020 wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld, tegen DES Dames 1.

Meer informatie over de wedstrijden van IJsseloever Dames 1 is te vinden op www.hcij.nl.
Hockey Club IJsseloever | Zomerdijk 42 | 3402 MJ IJsselstein

Meer berichten