Een spannende wedstrijd voor JB1 van Hockeyclub IJsseloever bracht het team na 18 jaar weer terug in de landelijke competitie. (Foto/tekst: Sebas Lammers)
Een spannende wedstrijd voor JB1 van Hockeyclub IJsseloever bracht het team na 18 jaar weer terug in de landelijke competitie. (Foto/tekst: Sebas Lammers) (Foto: Sebas Lammers)

IJsseloever JB1 na 18 jaar weer in de landelijke Super B

  Sport

IJsseloever JB1 na 18 jaar weer in de landelijke Super B

Er stond afgelopen zaterdag heel wat op het spel voor de jongens B1 van Hockeyclub IJsseloever. Ze namen het op tegen Ede JB1. Behalve de overwinning was ook het doelsaldo belangrijk om de grootste opponent Were Di JB1 uit Tilburg te verslaan en deel te kunnen nemen aan de landelijke Super B. En ze haalden het, voor het eerst sinds 18 jaar.

IJSSELSTEIN – De eerste helft verliep niet zoals gepland en eindigde met een 0-0. Dat er gescoord moest worden in de tweede helft begrepen de jongens van hoofdcoach Mats Oude Groen heel goed. In een kort tijdsbestek vloog de ene na de andere bal in het doel van Ede en werd het 4-0. Later in de wedstrijd incasseerde IJsseloever een doelpunt uit een strafcorner, maar de JB1 liet zich niet kennen en reageerde goed door de 5 en later de 6-1 te scoren.
Aangezien het doelsaldo een belangrijke rol speelde bij de promotie naar de bovengenoemde competitie was het de uren daarna wachten geblazen. Were Di JB1 speelde namelijk om 15.50 uur tegen Tilburg. De wedstrijd werd weliswaar met 2-1 gewonnen, maar dit bleek niet genoeg. De topprestatie van de jongens B1 was dus een feit. Zij mogen zich voor het eerst in 18 jaar weer opmaken voor de landelijke Super B.

Meer berichten