De boomlange Glenn Meerstra (Foto) wordt al maanden gemist door een langdurige blessure
De boomlange Glenn Meerstra (Foto) wordt al maanden gemist door een langdurige blessure (Foto: Ricardo Creebsburg)

Basketballers winnen in slotminuten ondanks smalle selectie

  Sport

IJsselstein - Voor de vijfde overwinning op een rij moest Jump diep gaan. Maar in Delft waren het de IJsselsteiners die zaterdagmiddag uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Met nog drie minuten op de wedstrijdklok keek Jump nog tegen een 67 - 61 achterstand aan, maar door een vurige laatste paar minuten wisten de IJsselsteiners toch de winst naar zich toe te trekken.

De door blessures geteisterde ploeg trad zaterdagmiddag aan tegen de nummer drie in de competitie. Het Delftse Punch heeft zich bewezen als een ploeg die zomaar een gooi kan doen naar het kampioenschap.
De ploegen waren enorm gewaagd aan elkaar en geen van beide teams kon een echt loskomen en een veilige voorsprong opbouwen. Zowel Punch als Jump IJsselstein gaven elkaar geen enkele ruimte om uit te lopen. Toen het einde van de wedstrijd naderde leken de Delftenaren op een overwinning af te stevenen, toen Jump nog eenmaal aanzette en met een aantal snelle scores de teams weer op gelijke hoogte zette.
Door drie rake schoten van Timo van Asch en Luuk von Burg kwamen de IJsselsteiners in de laatste minuut op een voorsprong van 69 - 74, wat Punch geen andere keus liet dan een driepunter te forceren. Het schot was niet zuiver genoeg en Punch moest een overtreding begaan om de tijd te stoppen. Hierdoor mocht Rick Hartog nog tweemaal aanleggen op de vrijeworplijn, hij schoot beide schoten ijskoud binnen en bepaalde de einstand op 69 - 76.

Meer berichten