Jump delft onderspit in nek aan nek-race


Rick Hartog in actie op de vrijeworp-lijn. De verloren wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. (Foto: Ricardo Creebsburg)
Rick Hartog in actie op de vrijeworp-lijn. De verloren wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. (Foto: Ricardo Creebsburg) (Foto: Ricardo Creebsburg)

Jump delft onderspit in nek aan nek-race

  Sport

IJsselstein - De winterstop is voorbij voor de basketballers. De heren van Jump stonden zaterdagavond klaar om het thuis op te nemen tegen de nummer 4 uit de competitie, Red Stars uit Soest. Het was een nek aan nek race waarbij het tot vijf minuten voor het einde zeker leek dat IJsselstein de punten zou binnen halen. Toch wisten de Red Stars dankzij hun sterke 3 punt schieters de wedstrijd in het laatste kwart naar hun hand te zetten. Na 40 minuten stond de stand op een teleurstellende 73-78 in het voordeel van Soest.
Het laatste en beslissende kwart begon met een score van 65-59 in IJsselsteins voordeel. The Red Stars roken echter bloed en zetten fel aan. Al snel wisten ze de stand gelijk te trekken. Met nog vijf minuten te gaan kwam Soest voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong. Deze voorsprong werd zelfs uitgebreid en het werd duidelijk dat Jump de wedstrijd uit handen moest geven.
Misschien heeft de winterstop niet bijgedragen aan de vliegende start waar de IJsselsteiners op hoopten. Maar ondanks dat konden er zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer meer dan tien spelers warm lopen in het paars-geel. Na veel blessures in de eerste helft van het seizoen lijkt het erop dat de tweede helft gestart wordt met een fit team.

Meer berichten