Foto: Ben Queenborough for OIS

Zilver voor Melissa Peperkamp op Jeugd Olympische Spelen

  Sport

IJsselstein - Snowboardster Melissa Peperkamp heeft een zilveren medaille veroverd op de Jeugd Olympische Spelen. De vijftienjarige IJsselsteinse kwam uit op het onderdeel slopestyle.

Na de kwalificatie mocht ze met elf andere meiden de finale in. Er stonden daar drie runs op het programma. De eerste run reed ze stabiel.
In de tweede run was haar uitvoering nog beter en maakte ze moeilijkere sprongen. De jury beoordeelde dat met een totaal van 91.75 punten.
Daarmee stond ze even aan kop, maar de Belgische Evy Poppe ging hier in de derde run met 94 punten weer overheen.
"Het was heel spannend, want het scheelde maar een klein beetje met Evy. Maar ik ben superblij dat ik tweede ben geworden!" vertelt Melissa vanuit het Zwitserse Leysin Park.


De slopestyle competitie is een jurysport. De snowboarders zetten prestaties neer op een parcours met verschillende hindernissen. De prestaties worden beoordeeld op amplitude, technische moeilijkheidsgraad, creativiteit en de landing. De 91.75 punten die Melissa van de jury kreeg leverde een mooie tweede plaats op, ruim voor de Zwitserse Gisler die derde werd.

Website www.teamnl.org

Meer informatie over het evenement en de Nederlandse deelnemers is te vinden op www.nocnsf.nl/lausanne2020 en www.lausanne2020.sport.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Meest gelezen

Fruit plukken 16/9
 

Meeste reacties

Het Oude Normaal 1 2/9